jahu Napisano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2009 Witam, mam dylemat : zamierzamy ( 2 x 4 osoby ) odwiedzić kilka parków narodowych na zach. USA : Yellowstone. Arches, Monument Valey, Zion, Grand Canyon, oraz przy okazji kilka dużych miast : Las Vegas, LA, SF. Mamy na to 3 tygodnie i teraz zastanawiamy się nad środkiem transportu - KAMPER ( samochód mieszkalny ) czy OSOBÓWKA ? Może ktoś ma doświadczenie / wiedzę co wybrać patrząc pod katem kosztów, sprawności poruszania się oraz dojazdu do założonych miejsc, możliwości biwakowania w przypadku kamperów czy też noclegów po drodze w przypadku osobówki? Wiem, że to temat rzeka, ale może ktoś przynajmniej częściowo pomoże. Z góry dzięki.
Niechciec Napisano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2009 imho jak macie amerykańskie prawko i macie mozliwość kupna niedrogo kampera to sprawa jest oczywista (odpadaja np koszty noclegow itp), natomiast jeżeli nastawiacie się na zwiedzanie wypożyczonym autem to polecałbym osobówkę - koszt jak ja podrózowałem to był połowe tanszy w sensie $ za dobę. Za osobówkę wychodziło okolo 30$ z taxem za dobe a za kampera ponad 70$. Ogólnie to sprawa dyskusyjna i zależy w sumie od tego ile masz $ w portelu. Pozdrawiam
Wiki210 Napisano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2009 Czesc moze ktos podac jakies dobre wypozyczalnie dzieki pozdro..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.