userka Napisano 9 Września 2009 Zgłoś Napisano 9 Września 2009 Hej mam pytanie. Do kiedy można jeszcze zapisywać się na taki wyjazd? Zastanawiam się właśnie nad wyborem au-pair, albo campu. Czy jak Cię poinformowali, że jedziesz wiesz już do jakiej rodziny trafisz i w jakim wieku dziećmi będziesz się opiekować? Sorki, za takie podstawowe pytania, ale nie miałam nigdy styczności z kimś kto był na takim wyjeździe
kate7 Napisano 10 Września 2009 Zgłoś Napisano 10 Września 2009 Na AuPair mozna zapisywac sie przez caly rok Do biura najlepiej zglosic sie na min. 6 miesiecy przed planowana data wyjazdu. Najpierw musisz dostarczyc do biura wszystkie dokumenty, a pozniej czekasz na znalezienie rodziny. Jesli po rozmowie telefonicznej z zaproponowana rodzina zarowno oni Ciebie jak i Ty ich zaakceptujesz, dostajesz cala aplikacje danej rodziny, zdjecia, etc. Ja bylam na AuPair pare lat temu. Zglosilam sie w lutym, a wyjechalam we wrzesniu.
chazz Napisano 10 Września 2009 Zgłoś Napisano 10 Września 2009 hej. ja zglosilam sie w czerwcu, rodzinke znalaslam teraz na poczatku wrzesnia i lece do nich w listopadzie (bo wtedy ich obecna operka odlatule). pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.