Skocz do zawartości

Przedawniony Czek

gurus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

mam przedawniony czek ze zwrotem podatku.

Wyszlo tak ze go zgubilem a ostatnio sie znalazl i czy jest szansa jeszcze odzyskac te pieniadze?

Czek jest juz niewazny juz jakies 3 miesiace.

moze mnie ktos jakos naprowadzic chociaz co moge zrobic?

Napisano

Jesli czek jest przedawniony (niezrealizowany w czasie) to przechodzi na konto stanowe. Wowczas musisz szukac go w stanowej bazie danych danego stanu

Oto wzor oficjalnej witryny gdzie moga znajdowac sie nie odebrane pieniadze z New York State.

http://www.osc.state.ny.us/ouf/index.htm

Sadze ze 3 miesiace to czek jest jeszcze wazny, jesli nie korespondnij do stanu lub IRS i zapytaj. Nawet jesli pieniadze sa federalne to powinny byc przekazane do funduszy stanu, w ktorym podales/las adres zamieszkania.

Pieniadze te nie przepadaja.

Napisano

Pracowałem w Nevadzie i nie moge nic takiego znaleźc dla Nevady. Jak cos jest to strony sie nie otwieraja;/ Jezeli dobrze mysle to powinienem szukać tzw Unclaimed funds

Napisano

czek jest federalny takze jest na 1 rok.

A data na nim jest z kwietnia 2008 no a banku jak to zobaczyli to nawet nic nie robili.Powiedzieli ze nei wazny i tyle

EDITED:

Napisalem do urzędu stanowego i odpisali ze trzeba sie do federalnego urzedu zwrocic.

Tylko cos nie moge maila do nich znaleźć na tej stronie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...