przemo1722 Napisano 9 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2010 hej. Mój kuzyn zdawał chyba rok temu test dot. angielskiego chyba organizowany przez uczelnię w Cambridge, ale z tego co gadał to chyba nie pisał go w szkole. Znacie jakieś testy może przez internet które dadzą mi dyplom ukończenia sygnowany moim nazwiskiem? Jestem niezły z anglika, a to fajna sprawa i można sie pochwalić takim testem. Znacie coś, bardzo mi zależy na tym Pozdrawiam
bigguy Napisano 11 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 11 Lutego 2010 pochwalic sie ? heheheh a co ci to da?? od zdania jakiegos testu do umiejetnosci komunikowania sie w danym jezyku daleka droga
Jim Beam Napisano 11 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 11 Lutego 2010 pochwalic sie ? heheheh a co ci to da?? jak to co? cala VIIb mu bedzie zazdroscic.
Apple Napisano 11 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 11 Lutego 2010 Przemo, jest mnóstwo egzaminów sprawdzających z języka angielskiego. Zależy do czego taki dokument będzie Ci potrzebny. Jeśli zamierzasz podjąć studia w USA to na stronach Uczelni napisane będzie jaki rodzaj testu jest wymagany od studentów zagranicznych. Najczęściej będzie to IELTS lub TOEFL..Każdy z nich ma różną punktację, ale jedno bodajże mają wspólne, mianowicie czas ważności: 2 lata.. A jeśli dla własnej satysfakcji chciałbyś sprawdzić na jakim etapie jesteś to po prostu zdaj któryś z egzaminów proponowanych w szkołach językowych. FCE,CAE,CPE (certyfikaty brytyjskie) albo TELC czy LCCI.. Powodzenia i wpadnij się pochwalić jak już zdasz jakiś egzamin ;-)
przemo1722 Napisano 11 Lutego 2010 Autor Zgłoś Napisano 11 Lutego 2010 dzięki Apple jedyna konkretna odpowiedź dwóch panów wcześniej pośmiali się a g pomogli,............
Saka Napisano 12 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2010 Moze maja jakis dar przewidywania i poprostu osoba bez kultury osobistej nie pomagaja?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.