michuu Napisano 22 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2010 Witam! Mam dosyć nietypowe pytanie. Niedługo będę starać się o wizę do Stanów. Niestety mam pewne obawy odnośnie odcisków palców. Chodzi o to, że pracuję fizycznie i moje dłonie się niszczą, szczególnie palce (nie można tej pracy wykonywać w rękawiczkach) Nie ma co prawda żadnych przecięć. Po prostu zwykłe "zużycie". Bez odcisków nie otrzymam wizy ? Co wtedy, gdy nie będzie dało się pobrać odcisków ? Zostanie ustalony nowy termin ?
lord_Simon Napisano 22 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2010 Michuu wez nie zartuj! Nie da sie poprzez prace 'zetrzec' odcisków palców. Na pewno Ci ladnie i pieknie wyjda. A jakby czasem nie to mozesz rzucic ciezka prace i zaczac okradac banki - oczywiscie bez rekawiczek
michuu Napisano 22 Lutego 2010 Autor Zgłoś Napisano 22 Lutego 2010 zetrzeć się nie da, wiem o tym, ale np jak jest przecięcie lub rana na palcu to już nie pobiorą Ci odcisków, tak jest napisane na stronie ambasady. niektórzy piali, że jak dłonie były zbyt wilgotne/suche to też się nie dało w pracy niszczą mi się palce, linie papilarne są widoczne, ale np nie wiem czy schodząca warstwa naskórka nie przeszkodzi w pobraniu odcisków. więc nie wiem czy nie mam powodów do obaw.
gal Napisano 22 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2010 nie masz powodow do obaw linie papilarne zmieniaja sie co jakis czas tak czy inaczej nawet jesli praca nie niszczy rak tak ze nie przejmuj sie
michuu Napisano 22 Lutego 2010 Autor Zgłoś Napisano 22 Lutego 2010 rozumiem, chodzi mi tylko o to, czy jak pojadę na spotkanie z konsulem, to uda ściągnąć im się odciski palców. mam nadzieję, że korzystają z najnowszych technologii ;p
gal Napisano 22 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2010 kiedys robili to paplajac palce w tuszu teraz cyfrowo. Do obywatelstwa dotad czyszcza reke az sa w stanie odczytac tak ze nie przejmuj sie bedzie OK
promilm Napisano 22 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2010 Nie masz czym sie martwic- nawet jak masz blizny czy zniszczone rece da sie pobrac linie papilarne. Jezeli beda malo czytelne przy skanowaniu, pracownik w ambasadzie pomoze np dociskajac odpowiednio palce do skenera, da ci plyn cos w rodzaj desynfekcji rak itp... bedzie pobieral az uzna ze sa czytelne
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.