Rademedes Napisano 4 Marca 2010 Zgłoś Napisano 4 Marca 2010 Oj syl6, drogi kolego nie masz racji. wszyscy, ktorzy mieszkali w usa 6 months and more musze oprocz zaswiadczenia z fbi rowniez okazac state police certificate, (...) a mnie w ambasadzie powiedzieli, ze wystarczy FBI, na stronach CIC jest dokladnie opisane jakie dokumenty nalezy dostarczyc, forum jakie by to nie bylo jest "widzi mi sie" wielu osob, ktorym czesto niestety sie wydaje, ze wiedza, Twojej sprawy nikt nie bedzie rozpatrywal na podstawie tego co bylo na jakims forum, powiem wiecej nawet na podstawie tego co powie Ci jakis urzednik w ambasadzie, bo wszystko sie potem musi oprzec o przepisy np. jesli ambasada wymaga od Ciebie jakiegos dokumentu a nie ma go na liscie dokumentow wymaganych to mozesz smialo do nich napisac z zapytaniem "dlaczego wymagaja ten dokument od Ciebie skoro od innych go nie wymagaja", ja tak raz pisalem zapytanie wlasnie o ten rekord FBI, bo nigdy nie bylem w USA dluzej niz 6 miesiecy a jednak nadal ten dokument ode mnie chcieli
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.