bartosz86 Napisano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2010 Siema, Tak jak w temacie, jakiś czas temu znalazłem pracę w mieście Wildwood NJ (Island Ice Cream Co. - jadę z biura CCUSA). Więc wybieram się tam już początkiem czerwca. Czy wybiera się ktoś w tamte okolice? Mam zamiar pracować 4 miesiące i w październiku wynajętym bądź kupionym autem przejechać na zachodnie wybrzeże do Kalifornii. Chce po drodze odwiedzić najciekawsze miejsca na trasie. Ogólnie jadę sam także szukam interesujących ludzi którzy byliby chętni na takiego tripa. Chce zebrać ekipę w liczbie 4 max 5 osób, szukam osób dla których właśnie najważniejszym punktem wyjazdu jest zwiedzanie i są gotowe przejechać taki kawał drogi przez miesiąc. Jeśli jesteś zainteresowany/a albo masz jakieś pytania to śmiało kontaktuj się ze mną. Jeśli w ogóle jedziesz w te same okolice co ja to fajnie byłoby się zgadać. Mam zamiar wylatywać końcem maja do U.S. Mój mail barmor86@gmail.com P.S. Przesyłam link do mojego postu z 7.11. 2009 (w dolnej części strony). Długi post, można tam znaleźć trochę rzeczy i mnie i o ogólnym koncepcie wyjazdu. Wybaczcie nie chciałem się powtarzać . http://www.usa.info.pl/board/index.php?sho...13708&st=50 Pozdrawiam Bartek
Rademedes Napisano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2010 niestety musze Cie troche zamartwic, moze sie okazac, ze prace bedziesz mial do 1 tygodnia wrzesnia, a i w czerwcu moze sie okazac, ze tych godzin pracy bedzie nie tyle co bys chcial Znam Wildwood od 5 lat i widze jak sie zmienia co roku. Studenci przyjezdzajacy w ramach WAT z roku na rok coraz bardziej narzekaja na ilosc godzin pracy i mozliwosc znalezienia pracy dodatkowej. Dla porownania, sezon w tym roku rozpoczal sie tak naprawde po 20 czerwca, chociaz wielu zlosliwych twierdzi, ze w ogole sie nie rozpoczal. W 2006 bylo o niebo lepiej. Tak patrze na znajomych, ktorzy co roku tam sa i pracuja w tych samych miejscach. Ostatni rok byl naprawde tragiczny, ale wszyscy wierza, ze moze sie w tym roku zmieni Mimo wszystko powodzenia i do zobaczenia w Wildwood, pewnie wpadne w odwiedziny
bartosz86 Napisano 18 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2010 Heh dzięki Rademedes za to ostudzające info, ogólnie ja to się nie nastawiam na "najlepsze wakacje w moim życiu" ale na pewno teraz przyłożę więcej uwagi co do mojego zatrudnienia. Ogólnie chcę znaleźć drugą pracę, rozumiem że lepiej by było jakbym się o to zacząć troszczyć już od przyjazdu tak ? Ja jadę pierwszy raz więc muszę się przekonać. Ogólnie z tego co wiem to większość międzynarodowej ekipy która będzie pracowa ćw tej kompanii przyjeżdża właśnie tak w połowie czerwca także może nie będzie tak źle z godzinami pracy. Jeśli tylko znajdę 2 pracę i zarobie na tyle żeby zrealizować swoje plany to nie zrobi mi dużej różnicy żebym pracował do września aczkolwiek wolałbym jak najdłużej. A możesz coś doradzić w sprawie lokum (pokój/mieszkanie) może masz jakiś znajomych . Ponieważ w tej firmie nie gwarantując housing'u , kobita mówiła że może się coś znajdzie ale raczej wątpi.
Rademedes Napisano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2010 hej, nie ma sie co stresowac na zapas, Wildwood, to miejsce, w ktorym w okresie wakacji pracuje tysiace ludzi w ramach WAT, pracy musisz szukac od razu, czesto wiaze sie to z chodzeniem od miejsca do miejsca i pytaniem czy zatrudniaja, kwestia szczescia i tego jaki plan godzin dostaniesz w swojej pierwszej pracy co do mieszkania w Wildwood, to najlepiej jest chodzic od domu do domu i pytac czy wynajmuja i za ile (wszedzie wisza tablice 'do wynajecia'), ogladac i decydowac, jak bedziesz blizej wyjazdu to napisze Ci co i jak z wynajmem, jak bys byl w jakiejs dramatycznej sytuacji to cos wymyslimy, ale skoro przyjezdzasz poczatkiem czerwca to nie powinno byc z tym problemu wiem, ze znajomi sie po raz kolejny wybieraja, moze beda szukac wspolokatora, ale jeszcze za wczesnie, zeby o tym mowic, nic sie nie martw WW jest male nie zginiesz
bartosz86 Napisano 22 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2010 Heh no fajnie fajnie , dzięki. Ogólnie ostatnią rzeczą jaką miałbym się w życiu stresować byłby ten wyjazd. Ja mam duszę podróżnika i już w niejednym miejscu i w niejednej sytuacji byłem . Ale zawsze jakaś pomoc jest przydatna. Pracy będę szukał od zaraz fakt, jeżeli w ogóle uda mi się wylecieć bo się ziemia trochę gniewa . No więc jak ludzie nikt się nie pisze, czy może jeszcze za wcześnie ? Zapraszam ludzi którzy jadą do Wildwood i okolice. Oraz ludzi którzy planują zwiedzić stany aż po Californie w tym roku. Pozdrawiam Bartosz
bartosz86 Napisano 12 Maja 2010 Autor Zgłoś Napisano 12 Maja 2010 Siema, Podsyłam linka do mojej propozycji w sprawie mieszkania: http://www.usa.info.pl/board/Miejsce-W-Pok...-Nj-t16283.html Mam już kupiony bilet Londyn -> Philadelphia 02.06.2010 . Więc 2 czerwca będę już na miejscu. Jeśli ktoś jedzie w te okolice to jeszcze raz zapraszam do wspólnego wyjazdu. Jadę z biura CCUSA i wybieram sie na spotkanie przedwyjazdowe 17 maja w Krakowie. Również jak ktoś organizuje mieszkanko w Wildwood (lub okolicach) niech da znac jak potrzeba współlokatorów. Pozdrawiam B
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.