orchidea04 Napisano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2010 Dostałam dzisiaj paszport wraz z wizą, DS-2019 i potwierdzeniem opłaty SEVIS. Jak rozumiem DS i SEVIS mają zostać przypięte do paszportu. Ale nie o to chciałam zapytać. W expiration date widnieje 14 września 2011. Czy to oznacza, że do tej daty mogę przebywać na terytorium USA czy mam jeszcze miesiąc na opuszczenie Stanów?
rafaelloo Napisano 9 Lipca 2010 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2010 Prawdopodobnie tak. Ja na wizie J1 siedzialem 8 lat wróciłem do Polski i mogę dalej starać się o każdą wizę. Polecam posty Kariny. Bardzo pomocne. Naprawde mądra babka.
rafaelloo Napisano 9 Lipca 2010 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2010 ten post pisal Rademedes Oczywiscie wszystko zalezy od tego co wpisza na formie I-94 na lotnisku. Jesli to bedzie konkretna data to wiadomo. Jesli D/S, to mozesz siedziec poki sedzia imigracyjny sie o Ciebie nie upomni (ale tego nie radze robic jesli nie musisz) pomimo tego, ze jak ktos ma D/S to zakazu wjazdu nie ma, ale graniczy raczej z cudem otrzymanie kolejnej wizy sytuacja o tyle sie komplikuje, ze osoba z zakazem wjazdu moze starac sie o WAIVER, a osoba, ktora przesiedziala wize a nie ma zakazu, nie bardzo ma sie o co starac, pozostaje aplikowanie o wize
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.