Skocz do zawartości

Studia W Collegu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

na tej pierwszej stronie wymieniaja uczelnie ktore daja pomoc miedzynarodowym ale to sa tylko prestizowe szkoly (juz o tym wspomianalam) a ty chcesz isc do taniego CC!!! to zupelnie inna bajka. poza tym nie pisza tam nic o pozyczkach w usa (ale w anglii)

na tej drugiej stronie rzeczywscie pisza o pozyczkach dla F1. nie wiem jak to wyglada w praktyce bo na jednej ze stron masz napisane ze musisz byc juz PRZYJETY do szkoly, podczas gdy szkoła zazwyczaj wymaga pokazania funduszy na 1 rok studiow zanim wyda papiery. ale moze tylko acceptance letter wystarczy na pozyczke. ipamietaj ze bedziesz musial ja splacic.... i licz sie z tym ze bedziesz mial male szanse na wize pracownicza po tanim CC.. a splacanie takiej kasy z polski nie wyglada wesolo.

moja rada - startuj na prestizowe uczelnie. nie wiem na jakim jestes etapie ale rob wszystko by twoja aplikacaj byla wyjatkowa - wiecej o tym jest na forum. na prestizowych uczelniach masz wieksze szanse na pomoc finansowa. np na mojej uczelni na studiach graduate jednemu studentowi ktory ma najsilniejsza aplikacje placa za cale studia. im bogatsza i bardzej prestizowa uczelnia tym wieksza szansa na kase, znizki itp. powodzenia.

Napisano

zamierzam na jakies lepsze uczelnie

Jestem w 2 kalsie technikum i czekam az mi do sat przyjda ksiazki istna katorga 2 miechy mi z empika ida i jedna anulowali juz-.-

Napisano

nawiązując do twojego 1 postu - zadne community college (CC) nie zalicza sie do uczelni prestizowych na których mógłbyś coś wskurać jesli chodzi o kase. co do ksiazek - trzeba bylo kupic na amerykanskiej stronie. przy wyslyce do polski nie placisz podatku :)

Napisano

na amazon.co.uk podobno darmowa przesylka do polski ale nie wiem ile kosztuje z polski do mnie do domu ;d

Chyba zamowie bo w empiku to masakra jest;d

wiem CC to w ostatecznosci moglbym pomyslec tak to jak bede mial dobre wyniki na sat i satII to do jakiejs lepszej ;d

A kredyty studenckie to chyba daja na studia nie wazne jakie czy CC czy harvard;o

Napisano

z tego co ja wiem to liczy sie do jakiej szkoly idziesz - i chyba jest nawet specjalna lista szkól które sa akceptowane do takich pozyczek.(ale to pewnie zalezy od organizacji). z tego co ja wiem nie masz rowniez prawa do pozyczek "federalnych" ktore sa chyba korzystniejsze. ale stypendia i pozyczky federalne sa dostepne tylko dla obywteli.

przy rekrutacji na dobre uczelnie dobre wyniki sat to tylko kropla w morzu...wez sie za dzialanosc spoleczna itp

Napisano

dla uczelni amerykanskich bardzo wazna jest dzialnosc poza szkolna - sporty, udzielanie sie w organizacjach spolecznych - np program starszy brat starsza siostra, oraz udzielanie sie w organizacjach i przedswiezieciach szkolnych - np. fakt ze byles przewodniczacym klasy jest dla nich wazny bo pokazuje ze ludzie cie lubia i ufaja ze mozesz ich dobrze reprezentowac. olimpiady i inne osiagniecia naukowe sa rowniez bardzo wazne. poczytaj na google przykladowe aplikacje - poczytaj jakie wyamagania maja na dobrych uczelniach tj jakie konkretnie papiery trzeba skladac czy trzeba pisac esej itp. tam tez czesto opisuja "przykladowego kandydata".poczytaj tez na tym forum - uzyj opcji szukaj.

powodzenia

Napisano

hej jestem studentka na wizie F1. wlasnie zaczynam drugi kierunek studiow. studia sa drogie. nawet w college. semestr kosztuje 2000$ + ksiazki ok 500$ na sem. czasem wiecej czasem mniej... musisz brac po 12 kredytow w semetrze zimowym (styczen-maj) i jesiennym (wrzesien-grudzien). pracowac ci nie wolno. musisz miec sponsora ( min 17000$ na koncie) lub wykazac ze masz tyle pieniedzy na koncie ze utrzymasz sie sam. na kampusie wolno ci zaczac pracowac pod koniec studiow. mi udalo sie znalesc praktyki za ktore mialam placone. o pozyczce mozesz zapomniec !! jako student F1 masz przeciez sponsora i zadna szkola ci kasy nie da...ja przynajmniej na wszystkie przypadki ktore znam, z niczym takim sie nie spotkalam

jesli chcesz wiecej konkretnych informacji-pisz: dalija2007@yahoo.com

ja studiuje na Oakland Community College w Michigan

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...