ola_pozn Napisano 8 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 8 Lutego 2011 Cześć. Mam zamiar wybrać się z biurem CCUSA do usa, na opcję independent, a w najbliższym czasie muszę przelać opłatę kwalifikacyjną i odbyć rozmowę...jednak mam ciągle wątpliwości dotyczące bazy pracodawców independent, a mianowicie czy łatwo jest znaleźć pracodawcę i czy jest duży wybór prac? Czy ktoś z niej korzystał, a jeśli tak może podzielić się doświadczeniami? dzięki
drakon18 Napisano 8 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 8 Lutego 2011 A gdzie jedziesz dokładnie? Ja byłem na job hunt w NYC i z pracą było ok.Z doświadczenia wiem że pracodawcy których załatwia biuro marnie płacą...Prawda jest taka że amerykanom te prace nie pasują właśnie z tego względu i pracodawcy szukają gdzie indziej.W duzym mieście zawsze coś znajdziesz sama.
ola_pozn Napisano 8 Lutego 2011 Autor Zgłoś Napisano 8 Lutego 2011 Nie mówię tutaj o job hunting-jako, że jedziesz do stanów i na miejscu szukasz pracy. CCUSA posiada bazę pracodawców, z którymi poprzez sieć nawiązujesz kontakt i w ten sposób szukasz pracy. A umowa jest podpisywana przed wylotem.
sveg Napisano 11 Maja 2011 Zgłoś Napisano 11 Maja 2011 już nieaktualne pewnie, ale na przyszłość napiszę do tych co będą mieli wątpliwości: kiepsko to wygląda w praktyce. Na tej mapce na ich stronie aż roi się od tych kropek (pracodawców). Natomiast jak już dostaniesz dostęp do tej bazy to może połowa ich jest - i to większość na North-East Coast. Do większości wysłałem aplikację, z czego 1 odpisał od razu, ale jakoś się kontakt urwał, potem kilku odrzuciło mnie, a reszta po prostu brak odzewu. W końcu pojawił się na mapce nowy employer i natychmiast wysłałem aplikację. Udało się... ale jakbym nie dostał tej pracy to bym się chyba przeniósł na placement (chociaż tam szału nie ma też), job fair albo job hunt czy coś tam. Dodam, że pracy szukałem pod koniec stycznia, więc wcale nie tak późno.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.