marcin.luc Napisano 21 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2011 witam chce wyjechac po raz pierwszy jakie są plusy i minusy alaski i quad'ów ? gdzie zarobki są większe ? wydaje mi sie ze plusem alaski jest to ze zakwaterowanie i zywnosc zapewnia pracodawca a na quadach pracy jest wiecej i na dłuzej ? czy do wisconsin bilet lotnizy bedzie tańszy niz do Anchorage ?
ajtkien Napisano 13 Marca 2011 Zgłoś Napisano 13 Marca 2011 ja rok temu bylem na Alasce i w tym roku wybieram sie do drukarni , co do zarobków to na Alasce jest większa loteria jak trafisz na dobry sezon to możesz dobrze zarobić , bo tam nikt nie gwarantuj godzin jak są ryby jest praca , a w drukarni masz jednak zapewnione godziny . tylko ze dochodzi utrzymanie się ( mieszkanie , dojazdy , jedzenie itp )
pawlo122 Napisano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2011 a w drukarni masz jednak zapewnione godziny To na alasce nie bylo żadnych godzin zapewnionych ? czyli rozumiem jak się trafi słaby sezon to można nawet 3-4 tygodnie siedzieć i nic nie robić ?? ;o
ajtkien Napisano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2011 dokładnie nie ma ryb nie ma pracy , tam Ci nikt nie gwarantuje ze będą ryby , może być tak że powiedzmy o godzinie 20 wywiesza kartkę ze za 2 godziny masz być na fabryce gotowy do pracy , przychodzi o 22 a tak kartka , że o 24 masz być na fabryce gotowy do pracy i będziesz tak cała noc chodził a o 7 rano się okaże ze statek jednak nie przypłynie, albo przylanie i będzie roboty na 2-3 godziny + czyszczenie fabryki. A może byc tak ze trafisz na dobry sezon i będziesz dziennie spał po 4 godziny .Zresztą w kontrakcie masz napisane ( przynajmniej ja miałem ) ze tygodniowe będziesz pracował miedzy 0 a 120 godzin . Jeśli lecisz na krótki kontrakt to wtedy teoretycznie przyjeżdżasz na szczyt sezonu i praca powinna być. Pomimo + i - na pewno warto raz w życiu wybrać się na sezon łososia Jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz na PW
cezarg Napisano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2011 A był ktoś w Silver Bay Seafood w Craig albo Sitka Sound Seafood ? Które wybrać, warto tam jechać ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.