gokacy Napisano 2 Marca 2011 Zgłoś Napisano 2 Marca 2011 w sumie racja:) a Ty z jakiej uczelni jestes i na jakim termin sie wybierasz? z seatle za darmo lecisz do anchorage a pozniej chyba autobus. Koszt jest spory ale to nie anglia tylko us. Marcin.luc skad jestes i kiedy jedziesz do sitki ??
gokacy Napisano 2 Marca 2011 Zgłoś Napisano 2 Marca 2011 Dzis sie dowiedzialem wiecej. Z seatle za darmo lecisz do anchorage a pozniej chyba autobus. Koszt jest spory ale to nie anglia tylko us. Marcin.luc skad jestes i kiedy jedziesz do sitki ?? bo damian to widze ze chyba sie nie zdecyduje. Ja jestem z okolic Rzeszowa
marcin.luc Napisano 2 Marca 2011 Zgłoś Napisano 2 Marca 2011 kontrakt od 20.06 też podkarpacie, jak lecisz w tym samym terminie mozemy sie zgadac i bilety zgrac czasowo, bedzie raźniej napisz na pw
damian8822 Napisano 2 Marca 2011 Zgłoś Napisano 2 Marca 2011 heh nie no mam ochote jechac tylko chce znac dokładne koszty wyjazdu bo jak wiecie nie kazdy jest w stanie zgromadzic taka sume bez problemu:) wiec jesli mozecie to piszcie na gg 9468036 bo tez chodzi mi o termin 20.06:)
gokacy Napisano 3 Marca 2011 Zgłoś Napisano 3 Marca 2011 marcin ja tez 20.06 pewnie sie zapisywalismy razem.... jestem sklonny sie ugadać
Alaska1 Napisano 4 Marca 2011 Zgłoś Napisano 4 Marca 2011 z seatle za darmo lecisz do anchorage a pozniej chyba autobus. Koszt jest spory ale to nie anglia tylko us. Marcin.luc skad jestes i kiedy jedziesz do sitki ?? Witam:) Niestety muszę Cię zmartwić, autobusem to Ty raczej do Sitki nie dojedziesz:):) Leży bowiem na wyspie Baranof i jest to ok 8 - tysięczne miasteczko, do którego możesz dotrzeć i z którego możesz się wydostać tylko samolotem lub promem. Byłam tam. Nie wiem jak w tym roku, ale przeważnie jest tak, ze możesz tam dolecieć samolotem ze Seatle lub z Anchorage, a pracodawca zwraca Ci za bilet. Jeśli chodzi o miejsce to spodziewaj się pięknych widoków, średniej wielkości gór "wyrastających" prosto z wody (polecam wejście na Mt Vertovię - niezbyt trudno, a widoki niesamowite), przyjemnego średniej wielkości miasteczka kilka kilometrów od przetwórni, widoku dzikich zwierząt typu misie grizli, łososie, orły bieliki. Naprawdę ładne miejsce. fabryka położona jest nad zatoką z pięknym widokiem na góry. Warunki do spania nienajgorsze, pokoje 5-6 osobowe, piętrowe łózka, łazienki na korytarzu, pralnia płatna - jak jest praca to i tak jesteś tu tylko żeby się wyspać. Stołówka w fabryce - dobre jedzenie (przynajmniej było:). Ostatnio podobno płaci się za jedzenie i spanie. Jak jest praca to jest czas tylko na krótki sen, ale jak są przestoje to są imprezy, bywają łatwe dziewczyny (szczególnie z jednego kraju;), można pozwiedzać miasto i okolicę (polecam też park totemów), iść do banku (zrealizować czek z wypłatą), do biblioteki (jest tam lepszy internet), na zakupy. Ludzie? - mix tubylców z kontynentu-Ameryki Środkowej (Dominikana, Jamajka)-Azji (Tajwan) - Europy Środkowo-Wschodniej(głownie Polska i Ukraina). Praca - ja dałam radę, przeważnie nie jest bardzo ciężka, ale gdy są ryby przez kilka tygodni może być po 16h codziennie, nie ma weekendów, ale bywają dłuższe przestoje - zależny od sezonu. Bywa, że praca kończy się nawet 2 tygodnie wcześniej niż w połowie września. Warto zorganizować sobie jakąś pracę na stałym ladzie na po (i np. przemyśleć z jakiego miasta warto wracać do domu - NY?, no i kiedy), albo zaplanować fajna wycieczkę... raczej powinno Cie już na nią stać Acha, koszty programu z biletem +/- 6000 zł
joseph70 Napisano 1 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 1 Kwietnia 2011 ja jestem chętny i jade. Moze jakas komitywa ? co by bylo razniej. Zapisalem sie wczoraj w rzeszowie do silverbay seafood Hej:) Sorki że tak późno ale nie miałem za bardzo czasu:) Ja jadę z biura w Krakowie. Pewnie masz ten długi kontrakt od 20 czerwca do 15 wrzesnia?
KONRAD lbn Napisano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2011 hej , wybiera sie ktos z Lublina na kontrakt od 20.06. do 15.09 do SILVER BAY SEAFOODS?
KONRAD lbn Napisano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2011 hej , wybiera sie ktos z Lublina na kontrakt od 20.06. do 15.09 do SILVER BAY SEAFOODS?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.