mic Napisano 5 Maja 2005 Zgłoś Napisano 5 Maja 2005 Witam Czy ktos kupowal rower w USA?? Jak jest z przewiezieniem go do Polski? Ile kosztuje mniej wiecej transport (Lece Lufthansą) ? Naliczą clo ??
SantaCruz_CA Napisano 5 Maja 2005 Zgłoś Napisano 5 Maja 2005 zadzwon do lufthansy i sie zapytaj. 0801 312 312 pamietaj ze rower musi byc odpowiednio przygotowany do podrozy - odkrecone pedaly i "skrecona" kierownica itd.
mic Napisano 5 Maja 2005 Autor Zgłoś Napisano 5 Maja 2005 Ok Dzieki. Moze wiesz wiesz jak jest z cłem??
Biedronka Napisano 6 Maja 2005 Zgłoś Napisano 6 Maja 2005 Moze bedzie lepiej jesli wyslesz rower paczka...?? Pzdr, Aga
Ana21 Napisano 6 Maja 2005 Zgłoś Napisano 6 Maja 2005 szczerze to nie wiem czy ci sie opłaca myśle że opłaty celne cię zjedzą a jeśli chodzi o wysłanie paczką to za samą połatę bedziesz mógł kupić rower w polsce
SantaCruz_CA Napisano 6 Maja 2005 Zgłoś Napisano 6 Maja 2005 szczerze to nie wiem czy ci sie opłaca myśle że opłaty celne cię zjedzą a jeśli chodzi o wysłanie paczką to za samą połatę bedziesz mógł kupić rower w polsce z faktura/rachunkiem to ile moze miec oplaty za ten rower..... pewnie max 22%.... najlepiej wejdz na strone internetowa www.polish-airports.com i tam poszukaj numeru agencji celnej - zadzwon do nich i powiedz ze myslisz o kupnie roweru w usa itd - i niech Ci powiedza ile wtedy wyniosloby clo...
mic Napisano 6 Maja 2005 Autor Zgłoś Napisano 6 Maja 2005 A nie da rady bez cla roweru przewieźć? Np powiedziec ze przywiozlem go z Polski?
SantaCruz_CA Napisano 6 Maja 2005 Zgłoś Napisano 6 Maja 2005 pewnie sie da. to tez zalezy ile wydasz na ten rower. najlepiej zajpierw tam zadzwon i sie o wszystko wypytaj. a jak bedzie drogo, to wtedy bedziesz kombinowal ;-)
MB Napisano 6 Maja 2005 Zgłoś Napisano 6 Maja 2005 Czytalem kiedys na forum wypowiedz jednego goscia, ktory to kupil rower w usa i radzil on zeby wysylac w paczce. Podobno w duzych sklepach rowerowych w usa moga nawet zapakowac rower, zeby go potem wyslac. Przejrzyj archiwum tego forum albo forum.2p.pl to nie pamietam gdzie to czytalem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.