Skocz do zawartości

Camp Czy W&t

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Doradźcie mi proszę!

Fakty są takie:

1. Zastanawiam się czy jechać na taniego lecz bardziej pewnego campa na którym jest wyzysk (bo przecie płaci sie neiwiele za program camp a i zarabia sie te 1300$ a tak naprawdę moznaby zarabiać duuużo wiecej na tych campach) czy na w&t na którym potencajlnie mozna duzo zarpbic ale czy aby napewno?

2. Mój ang jest komunikatywny

3. Żeby jechać na w&t, musze całą sume porzyczyć.

4.Myśle że wybór opcji w której sie szuka samodzielnie pracy byłby dobry.

5. Ile trzeba zarabiać na godzine jeśli sie che zeby sie zwróciła kasa jaka mamy zamiar zainwestowac w ten program tzn ok 6000zł (program+ lot+ambasada+kasa która trzeba tam wziąć żeby miec na poczatek) sie zwróciła i żeby zostało na zwiedzanie stanów?

6. Czy jeśli che wyjechać ok 20 czerwca a wrócić na pczątku października w tym przeznaczy ok 2 tyg na zwiedzanie to da sie znaleść jakaś prace konkretną za którą włąsnie mozna zarobić kase żeby sie zwróciła?

7. Gdzie sie mieszka za małe pieniądze jeśli sie jedzie samemu, jeśli sie nie ma okazji mieskzać w kanciapie zaoferowanej przez pracodawce? Czy mozna mieszkac u jakichś rodzin amerykańskich? Jeśli tak to jak tego szukać?

8. Z kim zwiedzać skoro sie jedzie samemu?

9. Jestem w stanie duzo i ciezko pracowac przez czas pracy aby później sie tylko zwróciło i żeby bylo za co zwiedzać przez te 2 tyg.

10. Camp czy W&t? ;/

Napisano

Witaj,

Postaram sie pomóc,odpowiadając kolejno na Twoje pytania:

1. Zależy co jest Twoim celem czy zarabianie pieniedzy czy "przygoda" na Campie z dzieciakami.

2. Fajnie ;-))

3. Tak jak 50 % uczestników W&T

4. Jesli lecisz pierwszy raz to nie koniecznie to dobry pomysł, tym bardziej ze Twoj angielski jest "tylko" komunikatywny ( takie moje zdanie)

5. Najlepiej zarabiać jak najwięcej, stawki na W&T nie licząć tipowanych zaczynaja sie od 7-8$/h, i tak najwięcej zarabia się na nadgodzinach, Twój zarobek zależy od rodzaju pracy i stanowiska, w większosci przypadków pieniądze sie zwracają i mozna jeszcze sporo odlozyc.

6. co ma piernik do wiatraka, i tak zamierzasz szukac pracy samodzielnie wiec co za roznica czy lecisz 20 czerwca czy 20 lipca, wiekszosc studentów leci z załatwioną juz wczesniej przez biuro ofertą pracy,a co do konkretnej pracy to wszystko zalezy od tego czy taką sobie znajdziesz

7. Zalezy od konkretnego miejsca, Stanu, tam gdzie wylądujesz polecam www.craigslist.com

8. Jesli jedziesz samemu to mozesz ... Sam ze soba zwiedzać ;-))

10. Ja bym wybrał W&T.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Zastanawiałem się sam nad Campem bo mniejsze koszta ale po 1.Jesteś na za...u a po drugie zarobki sa nędzne.Opcja freestyle była najlapszą opcją z której byłem najbardziej zadowolony.Jak jesteś zacięty to kasę odrobisz i zwrócisz.Na freestyle trzeba będzie troszkę pracy poszukać i czasem nie wybrzydzać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...