Skocz do zawartości

Karta Kredytowa Czy Debetowa?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na początek dzięki za przydatne info. Do Stanów wylatuję dopiero w maju, ale już teraz staram się zaplanować czym płacić i ile brać gotówki. Dlatego też mam pytanie: czy ktoś fizycznie na miejscu, w USA, używał kart kredytowych i debetowych mBanku? Chodzi o Vise Electron Debit (delfin) bądź Mastercard Debit oraz Vise Classic (tzw. złota rybka) i MasterCard Credit? Posiadam te cztery karty i dla spokoju ducha chciałabym usłyszeć potwierdzenie od kogoś, kto był niedawno w USA i płacił którąś z takich kart.

Rozważam też opcję konta walutowego w BZWBK, żeby ominąć przechodzenie przez EUR przy przewalutowaniu, ale na początek chcę w 100% rozstrzygnąć kwestię kart mBanku. W sieci pojawiają się jakieś teksty o chipach, które mogą sprawiać problemy. Wolę dmuchać na zimne :D

Pozdrawiam,

Ola

• Odpowiedzi 32
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Mam Visę mBanku i działa bez problemów, zresztą czemu miała by nie działać? W USA ostatni raz byłem we wrześniu, więc pewnie się nie zmieniło.

Co do przewalutowania, to nawet nie potrzeba konta walutowego, wystarczy karta nominowana w USD, ja mam taką American Express z Millenium i faktycznie jest najtańsza w użyciu (inna rzecz, że paradoksalnie w USA łatwiej zapłacić Mastercardem niż Amexem).

Napisano

Super, wielkie dzięki. Wiem, że wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że nie powinno być problemów, ale zawsze człowiek lepiej się czuje, jak potwierdzi sto razy :D Jeszcze raz dzięki :D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...