kanarek13 Napisano 9 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2011 Na początek dzięki za przydatne info. Do Stanów wylatuję dopiero w maju, ale już teraz staram się zaplanować czym płacić i ile brać gotówki. Dlatego też mam pytanie: czy ktoś fizycznie na miejscu, w USA, używał kart kredytowych i debetowych mBanku? Chodzi o Vise Electron Debit (delfin) bądź Mastercard Debit oraz Vise Classic (tzw. złota rybka) i MasterCard Credit? Posiadam te cztery karty i dla spokoju ducha chciałabym usłyszeć potwierdzenie od kogoś, kto był niedawno w USA i płacił którąś z takich kart. Rozważam też opcję konta walutowego w BZWBK, żeby ominąć przechodzenie przez EUR przy przewalutowaniu, ale na początek chcę w 100% rozstrzygnąć kwestię kart mBanku. W sieci pojawiają się jakieś teksty o chipach, które mogą sprawiać problemy. Wolę dmuchać na zimne Pozdrawiam, Ola
wojtkow Napisano 9 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2011 Mam Visę mBanku i działa bez problemów, zresztą czemu miała by nie działać? W USA ostatni raz byłem we wrześniu, więc pewnie się nie zmieniło. Co do przewalutowania, to nawet nie potrzeba konta walutowego, wystarczy karta nominowana w USD, ja mam taką American Express z Millenium i faktycznie jest najtańsza w użyciu (inna rzecz, że paradoksalnie w USA łatwiej zapłacić Mastercardem niż Amexem).
kanarek13 Napisano 10 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2011 Super, wielkie dzięki. Wiem, że wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że nie powinno być problemów, ale zawsze człowiek lepiej się czuje, jak potwierdzi sto razy Jeszcze raz dzięki
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.