mome Napisano 5 Maja 2011 Zgłoś Napisano 5 Maja 2011 Hej! Kto wyjeżdża z CCUSA do Cedar Point w Ohio? Lub kto był tam w pracy i może udzielić jakiś niezbędnych rad?
aldi79 Napisano 5 Maja 2011 Zgłoś Napisano 5 Maja 2011 Hej! Kto wyjeżdża z CCUSA do Cedar Point w Ohio? Lub kto był tam w pracy i może udzielić jakiś niezbędnych rad? mome ja tam bylam moge Ci opowiedziec cala story, masz jakies pytania czy ogolnie chcesz wiedziec wszystko ?
kopan Napisano 5 Maja 2011 Zgłoś Napisano 5 Maja 2011 Ja tam pracowałem w 2006 roku. Wtedy byla całkiem duża grupa Polaków (pozdrowienia dla wszystkich). Na początku powiem szczerze ze ciężko mi było, gorąco bo zacząłem w połowie czerwca, dużo godzin (przeważnie okolo 60 tygodniowo, oczywiście nie liczony był over time). Generalnie można się przyzwyczaić, mieszkanie kosztowało śmieszne pieniądze, ale standard też śmieszny przynajmniej jeśli chodzi i pokoje na terenie parku, w Commonsach poza parkiem bylo lepiej, jakaś klimatyzacja w holu, ale znopwu dość często zdarzały się kradzieże. To tak w skrócie, ogólnie atmosfera była całkiem fajna, może dlatego że dużo fajnych osób było z Polski. No ale to byo 5 lat temu. W 2009 roku pracowała tam nasz kuzynka i Polaków było bardzo mało (około 20 osób!!!) godzin tez juz było mniej z tego co wiem (w granicach 40 tygodniow ale nie jestem pewien. Nie wiem ile teraz tam płaca, ale jak ja byłem to było 6.25 plus jeden dolar za kazda przepracowaną godzine, płacone na samo koniec po wypełnieniu kontraktu. Teraz jest chyba troszke więcej ale bonus mniejszy, z tym ze dalej nie oszukujmy się są to małe pieniądze. To tyle w skrócie. Ale wracam tam z sentymentem w każde wakacje, bo mieszkam dosyć blisko (niecała godzina drogi) Pozdrawiam.
mome Napisano 7 Maja 2011 Autor Zgłoś Napisano 7 Maja 2011 Dzięki kopan! Co do stawki to wiem jaką będę mieć. Nadgodzin nadal niestety nie płacą Jeśli chodzi o pracę na fast foodzie, to które miejsce wg Was najlepsze- tzn. w którym najwięcej godzin itp. Ciężko jest znaleźć drugą pracę na terenie parku? I jak jest z tymi wycieczkami organizowanymi przez pracodawcę? opłaca się na nie jeździć, czy średnio?
sialenstwo Napisano 13 Maja 2011 Zgłoś Napisano 13 Maja 2011 Właśnie jak jest z dostaniem 2giej pracy oraz z wycieczkami i ZAKWATEROWANIEM??
klauducha Napisano 16 Maja 2011 Zgłoś Napisano 16 Maja 2011 hej. Ja też jade w tym roku do Cedar point. Kurcze co wy mówicie, jak to nie płaca nadgodzin?! taki wyzysk?! Ja gdzies czytałam że ogólnie imprezowe towarzystwo tam jeździ:D
kopan Napisano 17 Maja 2011 Zgłoś Napisano 17 Maja 2011 Niestety nie płacą. Racja - wyzysk. Nie wiem jakim prawem ale niestety to prawda.
klauducha Napisano 18 Maja 2011 Zgłoś Napisano 18 Maja 2011 to widze,że będzie ciężko;pp a czy ktoś z wyjeżdżających tam w tym roku jest chętny do wynajęcia jakiegos mieszkania tam? bo jesli to take slumsy to moze zebrac kilka osob i cos wynajac przyzwoitego?
coldstone Napisano 20 Maja 2011 Zgłoś Napisano 20 Maja 2011 Nie masz szans dostać się do pracy wynajmując coś w Sandusky i nie posiadając auta. Nie masz po prostu jak tam dojechać. Spod commonsów odjeżdża autobus do pracy, a do dormsów w samym CP nie radzę iść, już wolałabym spać na dworze. Wyzysk jest, płacą minimalną krajową, straszą odebraniem wizy jak 'marudzisz',czyli np. jesteś chory i chcesz odwołać przyjście do pracy. Ale da się przeżyć, bo wspaniałe przyjaźnie można nawiązać. Ludzie są tam cudowni, otwarci i przyjaźni.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.