Skocz do zawartości

Gdzie Esl W Nowym Jorku?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Latem mam zamiar wybrać się na 6 tygodniowy kurs angielskiego do Nowego Jorku.

Szukam jakiegoś dobrego i za w miarę przystępne pieniądze intensywnego kursu ESL. Czy mógłby ktoś polecić jakąś uczelnie z autopsji?

Drugie pytanie

Ile łącznie czekaliście na wizę/ spotkanie z konsulem?

Pozdrawiam

Napisano

przeszukaj googla przeciez mozna znalezc cala mase szkół. Ja mam namiary na swietna szkole ale w LA, wiec cie to pewnie nie urządza. Cale zalatwianie szkoly, oplacenie, wiza i wszystkie formalnosci zajelo mi ok.2 miesiecy ale jesli robisz to pierwszy raz to poswiec na to moze ze 3-4 miesiace ;) I nie sugeruj sie tym gdzie polacy sie zapisywali. Ja specjalnie wybieralam takie szkoly zeby nie bylo tam zadnego polaka bo przynajmniej bede zmuszona mowic tylko po angielsku. Przez co lepszy efekt nauki :)

Napisano

Dzięki za odpowiedź.

Googla przeszukałem już dawno, liczę jednak także na wasze osobiste opinie. Bo z tym co można znaleźć przez wyszukiwarkę różnie bywa.

Pozdrawiam

Napisano

Polecam alcc na manhattanie. Niedroga, godziny bardzo rozne, wiele poziomow i fajnych nauczycieli. To najtansza szkola jaka mozna znalesc; 10tyg ok 700$. Zalatwiaja i-20 , choc nie wiem z jaka (podobno 100%) skutecznoscia. Maja polskich konsulantow.

Napisano

Dziękuję za odpowiedź.

Szkołę ALCC widziałem, jednak przeglądając stare wpisy z tego forum widzę bardzo różne opinie na temat jakości kształcenia w niej. Czy mógłbyś trochę rozwinąć wątek tej szkoły?

Pozdrawiam

Napisano

ja przeszedlem tez ESL w ALCC i w sumie bylem zadowolony .... szkola w zasadzie dala mi jedyny kontakt z jezykiem i mozliwosc jego szkolenia bo inaczej wszedzie dookola dzien w dzien rozmawialem po polsku .... 10 tyg kurs i w sumie sie sporo nauczylem nowych rzeczy ale jak wszedzie to zalezy tylko od nas samych , jaki mamy zapal do nauki , jak szybko sie chcemy nauczyc itd ..... rodzaj szkoly tutaj nie pomoze ..... uwazam ze w przypadku nauki jezyka to nie ma czegos takiego za bardzo jak "szkola lepsza" czy "szkola gorsza" .... do jakiejkolwiek szkoly bysmy nie poszli tak czy siak postep w nauce jezyka bedzie zalezec tylko i wlacznie od nas samych .....

• 2 tygodnie później...
Napisano

Dziękuję za wszystkie informacje. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy posiada ktoś z Was jakieś informację na temat Harvest Institute. Pisałem i dzwoniłem do nich, wydają się sensowni. Brak jednak w internecie jakichkolwiek opinii o tej szkole.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...