Skocz do zawartości

Gdzie Esl W Nowym Jorku?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

cena chyba zalezy od godzin i rodzaju kursu ( esl, toefl. itp....) ja bylam tam rok temu i placilam mniej. A nawet 1060 to tylko 106/tydz a nie prawie 200 jak w zoni np.

• 2 miesiące później...
Napisano

Witam, mam podobne pytanie.

Jestem teraz w NY i szukam szkoly jezykowej.

Znajomy polecil mi szkole CAMPUS

www.studyoncampus.com

Czy wiecie cokolwiek o tej szkole? A Moze warto poszukac innej?

Dzieki za pomoc

• 1 miesiąc później...
Napisano

Hej,

Ja chodzilam do NYIEB przez 4 lata, szkola jest ok, ale niestety do tanich nie nalezy, ok $2700 za 4 miesieczny semestr plus 2 miesiace wakacji. Nauczyciele sa rozni ja mialam bardzo fajnych na 1 i 2 poziomie angielskiego, 3 to juz byla porazka.. Po skonczeniu angielskiego zrobilam jeszcze komputerowy i po tym kursie dostalam roczny "work permit". Do szkoly musisz chodzic 16h tygodniowo czyli od pon do czw po 4h. Jesli interesuje Ci wiecej szczegolow, daj znac!

Pozdrawiam!

Napisano

dziekuje za odpowiedz :)Napisz mi prosze po jakim czasie kursu jezyka moge zrobic ten kurs komputerowy itp.? i jak dlugo trwa ten kurs? Jezeli dostane sie odrazu na dugi poziom ang. to tez bede musiala chodzic do tej szkoly 4 lata? z gory wielkie dzieki za odpowiedz pozdrawiam :)

• 1 miesiąc później...
Napisano

hey,

ja aktualnie jestem na ESL w NYIEB. poszlam od razu na 3 level, koszt 2700$ - 24h tygodniowo, od pon do czw po 6h. kazdy level to 4mce.

zaczelam dopiero tydzien temu, wiec cos wiecej bede mogla powiedziec pozniej, ale poki co jestem zadowolona.

pzdr

• 5 miesięcy później...
Napisano

Polecam alcc na manhattanie. Niedroga, godziny bardzo rozne, wiele poziomow i fajnych nauczycieli. To najtansza szkola jaka mozna znalesc; 10tyg ok 700$. Zalatwiaja i-20 , choc nie wiem z jaka (podobno 100%) skutecznoscia. Maja polskich konsulantow.

właśnie zastanawiam się nad tą szkołą , kontaktowałeś się z nimi w języku polskim ? napisałam do nich ale czekam i czekam a odpowiedzi nie mam ...

Napisano

Jestes juz w USA czy w Polsce? Jak jestes w USA to sie po prostu do nich przejdz, wsrod agentow sa 2 Polki, pani Lidia i Czeslawa. Albo zadzwon i popros o polaczenie z nimi.

ALCC jest ok, poziom nie jest zabojczy, ja od razu wskoczylam na 8 level, ale przenioslam sie z czasem do nizszych grup, gdzie jest wiecej slowek i gramatyki. W tej chwili to jest chyba najtansza szkola na Manhattanie, ja placilam $1060 za semestr (10 tygodn) + masz 3 tyg "wakacji" za "free" po kazdym semestrze. W tej szkole mozna je sumowac i np. po 4 semestrach miec 3 miesiace wakacji, jesli ktos preferuje taki rozwiazanie. Szkola jest o tyle fajna, ze ESL mozna w niej robic w calosci w weekendy, a reszte tygodnia miec wolna :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...