lelaa Napisano 11 Maja 2005 Zgłoś Napisano 11 Maja 2005 Mam pytanie, może ktoś zorientowany potrafi odpowiedzieć na moje pytanie. Kupiłan bilety na lot do NY, przez Mediolan. Chciałam konkretnie otrzymac trzy miejsca razem, z dostępem do okna, nie po środku. W biurze podróży powiedziano mi, że załatwią mi to, a teraz okazało się, że skoro jest to lot łączony i z Madiolanu do NY lece DeltąAirlinea (nie Alitalią) to nie mogę mi zrobić takiej rezerwacji, dopiero na lotniksku w Mediolanie przy odprawie mam to sobie załatwić. Tak się zastanawiam, czy to prawda, czy jakiś zwód? Dodam, że wracam Alitalią i mam miejsca już teraz konkretne oraz, że w pierwszej wersji Pani z biura zadzwoniła do mnie i mnie poinformowała, że ma już jedno miejsce do NY przy oknie oraz, że wysłała prośbę o kolejne dwa obok i czeka na odpowiedź. A później się okazało, że nie może tego załatwić. Macie dla mnie jakąś radę?
SantaCruz_CA Napisano 11 Maja 2005 Zgłoś Napisano 11 Maja 2005 tak. nie zwodza cie. czesto tak jest. jedyne wyjscie w tej sytuacji to skontaktowac sie z Delta - przez maila lub telefonicznie. bardzo mozliwe, ze delta nie pozwala w tym przypadku na przypisanie konkretnego miejsca ze wzgledow bezpieczenstwa albo ze wzgledu na to ze lecicie w klasie ekonomicznej (moze juz nie maja tej uslugi dla pasazerow eco- tak jak coraz wiecej linii) jest jeszcze jedno wyjscie - skontaktuj sie z biurem Alitalii w Warszawie 22-6504937 22-8467846 22-8262801 22-8274014 a tu masz bezposredni numer z polski do Delty 00-800-441-1355 - to jest CHYBA numer bezplatny - najlepiej upewnij sie dzwoniac do swojego telecentrum albo sprobuj zadzwonic z budki :jezor: (zazwyczaj numery bezplatne-miedzynarodowe sie w ten sposob podaje)
wiola Napisano 11 Maja 2005 Zgłoś Napisano 11 Maja 2005 Lecę Lufthasą i tez przy odprawie mogę wybrać miejsce w samolocie. Czy każdy może je sobie wybrać? Czy muszę zapytać o taką możliwość? Czy może każdemu zadają pytanie w stylu: "Gdzie chce pan/pani usiąść?" A jeżeli nie, to czy wybór miejsc jest od czegoś uzalezniony? Np od kolejności zgłoszenia się do odprawy? Chodzi mi o klasę ekonomiczną. Ciekawe..... 8)
SantaCruz_CA Napisano 11 Maja 2005 Zgłoś Napisano 11 Maja 2005 1) tak, kazdy moze sobie wybrac, jesli tylko poprosi no i jezeli beda jakies wolne do wyboru ;-) 2) najlepiej spytaj. inaczej EWENTUALNIE sie zapytaja czy miejsce przy przejsciu czy przy oknie - wszystko zalezy od trzezwosci umyslu osoby odprawiajacej ;-) jezeli ktos nie ma przypisanego wczesniej miejsca, to w niektorych liniach komputer sam wstepnie przypisuje miejsca np 24h przed lotem - a pasazer nawet o tym nie wie. komputer uwzglednia np preferencje co do siedzenia - zapisane w preferencjach w programie lojalnosciowym/milowym itd itp. wybor miejsc jest uzalezniony od kolejnosci zglaszania do odprawy - kto pierwszy ten lepszy- ten moze sobie wybrac lepsze miejsce z wiekszej puli (jezeli nie byly wczesniej przypisane) ;-) a kto sie zglosi ostatni, temu niewielki wybor zostanie... jezeli w ogole jakis zostanie... a moze wtedy dostanie darmowego upgrade'a do klasy business ;-) hehe
lelaa Napisano 11 Maja 2005 Autor Zgłoś Napisano 11 Maja 2005 Wielkie dzięki SantaCruz_CA! Trochę się uspokoiłam. Czy będzie odebrane to bardzo śmiesznie, jesli zapytam, co to jest upgrade? :oops:
SantaCruz_CA Napisano 11 Maja 2005 Zgłoś Napisano 11 Maja 2005 upgrade czyli "podwyzszenie"/awansowanie/podniesienie (na wyzszy poziom)
lelaa Napisano 12 Maja 2005 Autor Zgłoś Napisano 12 Maja 2005 Kojarzę co to znaczy z angielskiego , ale co to oznacza w praktyce?? Odnośnie sytuacji w samolocie.
bunny Napisano 12 Maja 2005 Zgłoś Napisano 12 Maja 2005 Ze kupujesz bilet na lot klasa ekonomiczna, a lecisz klasa business.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.