mikins Napisano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2011 Jak w temacie W połowie marca obroniłem dyplom - mgr kulturoznawstwa - i chciałbym wyjechać na internshipa jeszcze w tym roku. Jak rysują się moje szanse? Na razie wstępnie przeglądałem różne oferty i podobają mi się niektóre w dziedzinie marketingu, ale czy po moich studiach będę mógł na takie jechać? Czy musiałoby to być coś stricte związanego z kulturą?
razznar Napisano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2011 Hej. Obawiam się, że po twoim kierunku nie możesz wyjechac do pracy w marketingu, praktyka musi byc ścisle związana z kierunkiem twoich studiów ( chyba, że masz 5 lat dośw.zawodowego w konkretnej branży). Jeżeli się mylę niech mnie ktoś poprawi. Pozdr.
gal Napisano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2011 Tylko i wylacznie do Europy! Do USA musialbys miec ukonczone wielokuturoznawstwo
mikins Napisano 22 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2011 Z tego co patrzyłem jako jedna z grup kierunków dla programu internship widnieje: "Arts and Culture" Odpowiednikiem kulturoznawstwa jest "cultural studies". Czyli może jest nadzieja poszukać czegoś stricte związanego z kulturą.
razznar Napisano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2011 Najlepiej byłoby gdybyś udał się do jakiegoś biura wysyłającego na Internship i powiedział jak wygląda sytuacja ( oczywiście mówiąc biuro mam na myśli jakąs rozsądną firmę) oni szybko ci powiedzą jakie masz opcje. Poza tym sporo zachodu będzie ze znalezieniem pracodawcy w tego typu branży...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.