Skocz do zawartości

Czas Oczekiwania Na Rozmowę W Konsulacie W Krakowie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich na forum,

Chciałabym zapytać jak teraz wygląda kwestia czekania na wizytę w Krakowie???

Pytanie kieruję do osób, które w przeciągu ostatniego miesiąca (+/-) ubiegały się o wizę

Z góry dziekuję za odpowiedź

Pozdrawiam;)

Napisano

Najpierw trzeba umówić się na spotkanie telefonicznie. Dzwoniłam w środę, spotkanie miałam w piątek, a we wtorek wize miałam już w domu;)

Także czeka się maksymalnie tydzień;)

Napisano

Tzn nikt z góry nie narzuca konkretnego terminu. Pani z którą rozmawiałam przez telefon podawała kilka dat (obejmowały okres ok 2 tygodni), kiedy wybrałam date która mi odpowiadała, Pani zaproponowała godzinę spotkania;)

Napisano

Hej, wygląda to tak że niestety trzeba tam zadzwonić i się umówić (ja starałam się w Kraku). Niestety - ponieważ rozmowa jest kosztowna (chyba około 5 zł/min), ja dzwoniłam z karty i mi się skończyła po 4 minutach rozmowy, i musiałam dzwonić jeszcze raz z innego telefonu :) ale na szczeście nie musiałam powtarzać całej rozmowy. Zadzwoniłam w połowie tygodnia a rozmowę miałam w połowie następnego. Trzeba też wiedzieć, że jeśli zostanie się zapisanym na daną godzinę, na tą samą godzinę jest też zapisanych z 20 innych osób, jak to było u mnie. Ale wszystko idzie bardzo sprawnie, więc i tym nie należy się przejmować :(

• 3 tygodnie później...
Napisano

Hej ;) na wizyte w konsulacie czeka sie 2 dni. Ja dzwoniłam teraz w poniedziałek 25 lipca a rozmowe moglam wybrac 27 28 lub 29 lipiec ;) wiec teoretycznie 2 -3 dni :) Godzine podaja jedna nie mozna sobie wybrac natomiast date która nam najbardziej odpowiada tak :)

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...