tomasz laszczyk Napisano 30 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2011 Witam Planuje wyjechać na praktyki internship. Ogólnie robie rekonensans wśród poszczególnych biur, które organizują takie praktyki. Napisałem m.in też do emakopolu. Ku mojemu zdziwieniu, zadzwonili już do mnie po paru minutach z ofertą praktyk za 14 USD na godzine (chyba jakiś żart) Gościu mi powiedział, że miejsce praktyk to South Carolina, Charleston Place z możliwością relokacji do innych hoteli (co mi za bardzo się nie uśmiecha). Ostatnio miałem interview z przedstawiciem pracodawcy. Troche dziwne mi się to wydaje, bo to była jakiś podmiot pośrednicząćy The Servicecompanies, zajmujący się outsourcingiem pracowników w branży hospitality. Tak więc trochę tych pośredników za dużo... Najlepsze jest to, że facet z the servicecompanies powiedział mi, że moje miejsce praktyk to Nowy Orlean i początkowa stawka to 9 $ z możliwością podwyżki, a nie tak jak mi koleś z emakopolu mówił od razu14 USD. Napisałem feedback z tej rozmowy do emakopolu a oni mi odpisują, że miejsce praktyk to South Carolina, a stawka za cały program to 14 $, trochę mi to wszystko nie współgra ze sobą... Naczytałem się już sporo negatywnych opinii na temat tego biura, także co możecie mi doradzić w tym przypadku? Czekam na wasze opinie w tej sprawie. Z góry dzięki za odpowiedz Pozdrawiam
Gość polyhanna Napisano 31 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2011 Witaj, jestem dokładnie w tym samym miejscu co Ty. Też dostałam ofertę z emakopolu i miałam interview z Matt'em z firmy The Service Companies. Dokładnie te same rozbieżności. Rozmawiałam po tym z p. Szymonem z emakopolu, że sprawa jest co najmniej dziwna i chce mieć wszystkie ustalenia w umowie, bo inaczej nic nie podpiszę i nic nie zapłacę. Póki co przesłał mi tylko formularz zgłoszeniowy do programu. Koniecznie odzywaj się jak się sprawa u Ciebie rozwija. Może nawet przejdźmy na prywatne maile. Chociaż wiem, że z Polski interview miało 5 osób.
tomasz laszczyk Napisano 31 Lipca 2011 Autor Zgłoś Napisano 31 Lipca 2011 Hehe to nieźle. Mi powiedział ten cały Szymon, że: "jutro ma ruszyć procedura programowa", tylko w takiej sytuacji to mi się trochę nie pali, żeby cokolwiek wpłacać i podpisywać.. Tak mi to samo gościu z emakopolu, mówił, że tam będziemy pracować też z innymi Polakami itp. Mi być może uda sie wyjechać jeszcze z biura foster, ale to nic pewnego.. Widziałem, na forum, że oni mają praktycznie same pozytywne opinie, a emakopol wręcz przeciwnie, także coś w tym musi być. Spoko pewnie jutro się już do mnie odezwą coś z emakopolu, także jesteśmy w kontakcie
Gość polyhanna Napisano 31 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2011 Patrzyłam tez na stronę Fostera, ale mają tak zakręconą ofertę i praktyki aktualizowane w kwietniu, więc jutro chcę do nich dzwonić, żeby dowiedzieć się co jest w ogóle dostępne. A Ty co masz na oku?
tomasz laszczyk Napisano 31 Lipca 2011 Autor Zgłoś Napisano 31 Lipca 2011 To znaczy jeśli chodzi o foster to, ja już w sumie miałem interview z przedstawicielką z ICCE z LA i zaproponowali mi pracę na front desku w stanie Connecticut. Ale to czy dostanę tą ofertę to i tak zależy już od wyniku rozmowy z pracodawcą.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.