Skocz do zawartości

Emankopol - Wyjazd Na Internshipa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam :)

Planuje wyjechać na praktyki internship. Ogólnie robie rekonensans wśród poszczególnych biur, które organizują

takie praktyki. Napisałem m.in też do emakopolu. Ku mojemu zdziwieniu, zadzwonili już do mnie po paru minutach z ofertą praktyk za 14 USD na godzine (chyba jakiś żart) Gościu mi powiedział, że miejsce praktyk to South Carolina, Charleston Place z możliwością relokacji do innych hoteli (co mi za bardzo się nie uśmiecha). Ostatnio miałem interview z przedstawiciem pracodawcy. Troche dziwne mi się to wydaje, bo to była jakiś podmiot pośrednicząćy The Servicecompanies, zajmujący się outsourcingiem pracowników w branży hospitality. Tak więc trochę tych pośredników za dużo... Najlepsze jest to, że facet z the servicecompanies powiedział mi, że moje miejsce praktyk to Nowy Orlean i początkowa stawka to 9 $ z możliwością podwyżki, a nie tak jak mi koleś z emakopolu mówił od razu14 USD. Napisałem feedback z tej rozmowy do emakopolu a oni mi odpisują, że miejsce praktyk to South Carolina, a stawka za cały program to 14 $, trochę mi to wszystko nie współgra ze sobą... Naczytałem się już sporo negatywnych opinii na temat tego biura, także co możecie mi doradzić w tym przypadku? Czekam na wasze opinie w tej sprawie.

Z góry dzięki za odpowiedz :)

Pozdrawiam

Gość polyhanna
Napisano

Witaj, jestem dokładnie w tym samym miejscu co Ty. Też dostałam ofertę z emakopolu i miałam interview z Matt'em z firmy The Service Companies. Dokładnie te same rozbieżności. Rozmawiałam po tym z p. Szymonem z emakopolu, że sprawa jest co najmniej dziwna i chce mieć wszystkie ustalenia w umowie, bo inaczej nic nie podpiszę i nic nie zapłacę. Póki co przesłał mi tylko formularz zgłoszeniowy do programu. Koniecznie odzywaj się jak się sprawa u Ciebie rozwija. Może nawet przejdźmy na prywatne maile. Chociaż wiem, że z Polski interview miało 5 osób.

Napisano

Hehe to nieźle. Mi powiedział ten cały Szymon, że: "jutro ma ruszyć procedura programowa", tylko w takiej sytuacji to mi się trochę nie pali, żeby cokolwiek wpłacać i podpisywać.. Tak mi to samo gościu z emakopolu, mówił, że tam będziemy pracować też z innymi Polakami itp. Mi być może uda sie wyjechać jeszcze z biura foster, ale to nic pewnego.. Widziałem, na forum, że oni mają praktycznie same pozytywne opinie, a emakopol wręcz przeciwnie, także coś w tym musi być. Spoko pewnie jutro się już do mnie odezwą coś z emakopolu, także jesteśmy w kontakcie :)

Gość polyhanna
Napisano

Patrzyłam tez na stronę Fostera, ale mają tak zakręconą ofertę i praktyki aktualizowane w kwietniu, więc jutro chcę do nich dzwonić, żeby dowiedzieć się co jest w ogóle dostępne. A Ty co masz na oku?

Napisano

To znaczy jeśli chodzi o foster to, ja już w sumie miałem interview z przedstawicielką z ICCE z LA i zaproponowali mi pracę na front desku w stanie Connecticut. Ale to czy dostanę tą ofertę to i tak zależy już od wyniku rozmowy z pracodawcą.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...