iskra Napisano 16 Maja 2005 Zgłoś Napisano 16 Maja 2005 Proszę .....jakt to jest.. mam wize na 10 lat (2015)...... a paszport wazny do 2008r. co potem mam zrobić? czy podrozuje z dwoma? czy musze starac sie o nowa wize?
SantaCruz_CA Napisano 16 Maja 2005 Zgłoś Napisano 16 Maja 2005 niedlugo bede mial ten sam problem. na stronie konsulatu pisza, zeby podrozowac z dwoma, ale ta wiza w starym paszporcie nie moze byc w zaden sposob uszkodzona.
220 volt Napisano 16 Maja 2005 Zgłoś Napisano 16 Maja 2005 Zdecydowanie podróżuj z dwoma. Stary paszport Ci przedziurkują oprócz kartki z wizą. Mój "znajomy" chciał sobie przekleić wizę ze starego paszportu do nowego to go wezwali do ambasady na normalna rozmowę z konsulem i konsul stwierdził że jego sytuacja się zmieniła i anulowali mu wizę w starym paszporcie, niestety nowej nie dając Ciekawe czy wzywanie na rozmowę jest norma w tym przypadku, czy też moze on został wezwany ze względy na odcisku palców.....
SantaCruz_CA Napisano 16 Maja 2005 Zgłoś Napisano 16 Maja 2005 tak, to wzywanie jest normalne. chyba nawet na stronie internetowej konsulatu jest napisane, ze przenoszenie wizy do nowego paszportu jest rownoznaczne z ubieganiem sie o nowa.
iskra Napisano 16 Maja 2005 Autor Zgłoś Napisano 16 Maja 2005 dzieki za info......rozumie ze bede mogla podrózowac z dwoma....? gdzie moge uzyskac inf. na ten temat? dzieki
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.