Skocz do zawartości

Czy W ,,dobrym Miejscu'' Oddałem I-94 ? :))

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

tak jak w temacie jestem tym troche zainteresowany ponieważ przy ,,check in'' w NY ( Lufthansa ) kobitka wyciągnęła mi ten ,,odlamek'' druku I-94 i szpulneła nim do jakigoś koszyczka po czym dała mi boarding passy i wezwała następną osobę i właśnie nie wiem czy on miał tam trafić czy np. przy kontroli celnej ( wylot z NY )

Pozdrawiam! Marcin :)

Napisano

a jaką mam pewność w takim bądz razie że jestem wbity w rejestr że opuściłem USA?? ( coś o tym keidyś słyszałem , że jak sie nie odda tego I-94 przy wylocie to mozesz mieć potem problem z wjazdem do USA )

Pozdrawiam

Napisano

a jaką mam pewność w takim bądz razie że jestem wbity w rejestr że opuściłem USA?? ( coś o tym keidyś słyszałem , że jak sie nie odda tego I-94 przy wylocie to mozesz mieć potem problem z wjazdem do USA )

Pozdrawiam

my polacy zawsze zawracamy sobie dupe czimis problemami : to, ze ci nie "odebrano" i-94 nie jest twoim problemem; poza tym moment opuszczenia usa zostaje upamietniony w chwili przeskanowania twojego paszportu przez agenta linii lotniczej, ktora wracasz ( ewentualnie w chwili self checkin w automacie, choc wiele international departures ma tu ograniczenia - mniemam z powodu falszywych paszportow)

jedyna roznica miedzy kiedys a teraz polega na tym ze kiedys skanowano i tyle ( glownie, zeby sprawdzic rezerwacje biletu)

obecnie zas skaner podlaczony jest, oprocz bazy danych z rezerwacja, rowniez do bazy danych uscis - end of story :)

Napisano

Jak babka Ci zabrała ten kwitek to się nic nie martw. Mi po pierwszym pobycie w USA nie wzięli go w ogóle (przywiozłem go do domu w paszporcie). Nic z tym nie zrobiłem. Potem byłem w USA jeszcze dwa razy i zero problemu (co nie znaczy, że nie mogło być problemów).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...