magdusiaq Napisano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2012 Mam ofertę pracy w RI. Czy może ktoś już był? Możecie doradzić czyw arto? Zastanawia mnie koszt podróżowania i sposób wydostania z wyspy(Block Island). Może mi coś doradzicie, proszę
gutmiko Napisano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2012 z tego co wiem to z Block Island jest prom do Montauk(na Long Island) a z Montauk w ciągu 3 godzin jesteś w Nowym Jorku ( Long Island Railroad)
mala_ch Napisano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2012 podstawowym polaczeniem BI ze stalm ladem jest prom do Point Judit (RI). Plywa on regularnie caly rok. Podroz nim trwa godzine. W sezonie jest tez High Speed Ferry do New London (CT) - 1/2 h. Z NL masz pociag, autobus, taksowki, ktorymi dostaniesz sie gdzie chcesz. Wyspa jest malownicza, ale to zadupie, ktore odzywa jedynie w sezonie. Udane wakacje zaleza przede wszystkim od pracodawcy i towarzystwa. A z czystej ciekawosci gdzie masz oferte pracy? Jak masz jeszcze jakies pytania, to wal smialo. Ja tam spedzilam 3 sezony.
magdusiaq Napisano 12 Maja 2012 Autor Zgłoś Napisano 12 Maja 2012 Zrezygnowałam z tej oferty. Jednak obawiałam się że nie znajde tam drugiej pracy. Niestety już nie pamiętam gdzie to było:( ale stanowisko cook asistant. Dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi:)
magdusiaq Napisano 12 Maja 2012 Autor Zgłoś Napisano 12 Maja 2012 Już znalazłam co to była za oferta: housekeeper "Block Island Gourmet LLC". Wiesz coś na temat tego pracodawcy? Mam nadzieje że nie będę żałowała:P
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.