Biedronka Napisano 24 Maja 2005 Zgłoś Napisano 24 Maja 2005 jak napisac we wniosku (DS-156) po angielsku- nie dotyczy, albo brak Pzdr, Aga
Przemek Napisano 24 Maja 2005 Zgłoś Napisano 24 Maja 2005 hej, ds-156 wypelniasz po polsku, nawet jezeli jest on w wersji elektronicznej lub angielskiej
wiola Napisano 24 Maja 2005 Zgłoś Napisano 24 Maja 2005 Wniosek wylacznie elektroniczny i rzeczywiscie po polsku, bez polskich znaków :wink: i bez pustych pól
zielona Napisano 24 Maja 2005 Zgłoś Napisano 24 Maja 2005 Nie piszemy NONE ani N/O ani NIE DOTYCZY!!! Piszemy normalnie odpowiadajac na pytanie np:ma Pani meza? piszemy NIE MAM itd.
wiola Napisano 25 Maja 2005 Zgłoś Napisano 25 Maja 2005 Oj oj czasami tez trzeba wpisac "nie dotyczy" , moze nawet cześciej niż "nie mam " Pozdrawiam
marcin06 Napisano 25 Maja 2005 Zgłoś Napisano 25 Maja 2005 Nie wiem czy chodzi tu o wize turystyczna czy J-1, w kazdym razie ja musialem wypelniac DS-156 jeszcze raz bo napisalem w paru miejscach "nie dotyczy", a w biurze mi powiedzieli ze studentow wszystkie pola dotycza i trzeba pisac "nie mam" - takie zalecenia dostali z konsulatu.
Biedronka Napisano 26 Maja 2005 Autor Zgłoś Napisano 26 Maja 2005 wiem ze w pytaniu 'czy podrozujesz z kims"trzeba napisac 'sam/a', albo 'alone'. W pytaniu o adres pracy/szkoly trzeba napisac numer telefonu, a jesli studiujesz/uczysz sie przy nazwie szkoly trzeba napisac na ktorym jestes roku/w ktorej klasie. Przed interview z konsulem panie z ktorymi rozmawiasz zadawja tez rozne pytania, typu czy ktos z rodziny ma wize, czy studiujesz dziennie/zaocznie, do kogo jedziesz, czy masz zaproszenie, czy masz bilety z poprzedich pobytow(jesli oczywiscie we wniosku jest zaznaczony jakis pobyt) itp. i dopisuja dlugopisem na zielono na wniosku:). Z pozdrowieniami, Aga
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.