lena9 Napisano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2012 Witajcie, jesienią wyjeżdżam na Florydę, gdzie chciałabym tam spędzić kilka miesięcy. Będę podróżować kamperem i w związku z tym chciałabym poprosić o podpowiedź w kwestii camplingów. Przeszukałam mnóstwo stron i mam już jakieś obeznanie w tym temacie. Niestety to czego jest najwięcej, to drogie resorty, najczęściej prywatne. Mam jednak nadzieję, że istnieją miejsca stosunkowo atrakcyjne pod względem położenia jak i ceny, które mieliście okazję odwiedzić i moglibyście polecić. Interesują mnie trzy rodzaje miejsc: 1. położone na wybrzeżu, blisko wody, które zdaję sobie sprawę razcej nie będą należały do najtańszych. 2. położone w pobliżu większego miasta (Orlando, Tampa, Miami) 3. tzw. primitive campgrounds za kilka $ Za każdą wskazówkę będę bardzo wdzięczna.
zieloo22 Napisano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2012 Poszukaj czegos w Ocala National Forest, znajduja sie tam krystalicznie czyste jeziora i zródła. Jesli lubicie pływac/nurkowac/snurkowac to polecam
bigguy Napisano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2013 pod Orlando masz .... Apopka Wekiva State Park, chyba najciekawszy w tym regionie, ewentualnie nieco mniejszy Moss Park w dzielnicy Lake Nona. Korzystalem z obydwu, bardziej polecalbym Apopka.
Jim Beam Napisano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2013 Generalnie ceny w parkach stanowych sa przystepne i to bym polecal. Szczegolnie atrakcyjne parki wymagaja rezerwacji miejsc na kilka tygodni (miesiecy) przed pobytem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.