Skocz do zawartości

Loteria Wizowa,obliczenia,luzne Rozmowy

mikun

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

a z czego wynika cut-off dla afryki 15500 a dla azji 2700 bo jakos tego nie rozumiem...tzn że afryka jest jakos faworyzowana i więcej osób z tego kontynentu dostanie GC?

róznica jest spora i nei wiem z czego to wynika jakoś sie w tym pogubiłem

Napisano

Być może jest tak, że w osób z Afryki z numerami do 15500 jest tyle samo co osób z Azji do numeru 2700. Tak samo jak osoby z Polski mają różne numery, od tych najmniejszych poniżej 1000 do 20-kilku tysięcy.

Trzeba pamiętać, że numeracja jest jedna dla wszystkich.

Napisano

Być może jest tak, że w osób z Afryki z numerami do 15500 jest tyle samo co osób z Azji do numeru 2700. Tak samo jak osoby z Polski mają różne numery, od tych najmniejszych poniżej 1000 do 20-kilku tysięcy.

Trzeba pamiętać, że numeracja jest jedna dla wszystkich.

no jak może byc tyle samo numerów 15500 i 2700 ???

no chyba kazda kolejna osoba ma kolejny numer przeciez numeracja jest rózna dla każdego kontynentu....

Polacy moge miec kolejne numery np 3,78,156,206,298 itd a miedzy tymi numerami sa inni europejczycy ale dla całego kontynentu rozumiem ze so osoby z numerami 1,2,3,4,5, ...15500

Napisano

Ja z nr powyżej 25000 to mogę chyba czekać do usr... śmierci heh

Z wykresu który podesłał Ziggy zakładając dalej taki liniowy trend to będziesz miał albo Lipiec albo sie nie doczekasz jednak...

W 2007 na 23000 sie skonczylo...

A z ciekawosci jaki jest maksymalny dla europy wylosowany numer ktos wie?

Napisano

Zostało wylosowanych 100 000 osób ze wszystkich regionów. Poszczególne regiony mają odpowiednie litery w Case Number:

AF - Afryka, AS - Azja, EU - Europa, NA - Ameryka Północna, SA - Ameryka Południowa oraz Karaiby, OC - Oceania

Natomiast pozostałe numery są losowe z puli 100 000. Czyli np ktoś w Europie może mieć 2013EU00001000, a obok niego jest kolega z Oceanii z numerem 2013OC00001001. Liczba Europejczyków z tego powodu z numerami nie przekraczającymi 10 000 jest różna od ilości Azjatów z numerami nie przekraczającymi 10 000. Właśnie dlatego są podane różne progi cut-off dla poszczególnych regionów i właśnie dlatego może się tak zdarzyć że liczba osób z Afryki z numerami do 15 500 jest taka sama jak liczba osób z Azji z numerami do 2700. Albo...

...się mylę i po prostu każdy region ma inny priorytet:P

Napisano

Zostało wylosowanych 100 000 osób ze wszystkich regionów. Poszczególne regiony mają odpowiednie litery w Case Number:

AF - Afryka, AS - Azja, EU - Europa, NA - Ameryka Północna, SA - Ameryka Południowa oraz Karaiby, OC - Oceania

Natomiast pozostałe numery są losowe z puli 100 000. Czyli np ktoś w Europie może mieć 2013EU00001000, a obok niego jest kolega z Oceanii z numerem 2013OC00001001. Liczba Europejczyków z tego powodu z numerami nie przekraczającymi 10 000 jest różna od ilości Azjatów z numerami nie przekraczającymi 10 000. Właśnie dlatego są podane różne progi cut-off dla poszczególnych regionów i właśnie dlatego może się tak zdarzyć że liczba osób z Afryki z numerami do 15 500 jest taka sama jak liczba osób z Azji z numerami do 2700. Albo...

...się mylę i po prostu każdy region ma inny priorytet:P

Może i ty masz rację Dejmos ale w takim razie rozkład prawdopodobieństwa powinien byc w sumie róznomierny....

ale jedna rzecz mi nie pasuje skoro numery sa losowane z puli 100000 to dlaczego jeszcze nie spotkałem nikogo z numerem 50 000+ ?

Jestes pewnien ze numery sa losowane z puli 100 000 i same numery sa niepowtarzalne tylko literki sie zmianiają? nie jest tak że dla każdego kontynentu numery idą od jedynki odzielnie ?

Napisano

Może i ty masz rację Dejmos ale w takim razie rozkład prawdopodobieństwa powinien byc w sumie róznomierny....

ale jedna rzecz mi nie pasuje skoro numery sa losowane z puli 100000 to dlaczego jeszcze nie spotkałem nikogo z numerem 50 000+ ?

Jestes pewnien ze numery sa losowane z puli 100 000 i same numery sa niepowtarzalne tylko literki sie zmianiają? nie jest tak że dla każdego kontynentu numery idą od jedynki odzielnie ?

witam.kiedys poruszałem podobny temat,ale ktos z forum powiedział,że tak nie jest,więc się nie zagłebiałem.podaję fragment oraz link z których wynika,że literki określaja region a numerki lecą po kolei,ale pozostawiam to własnej interpretacji

"If you see AS in the beginning of the case number it stands for Asia and like wise AF stands for Africa and like wise all the 6 regions will have their own alphabet coding when a person form that region is selected as winner. The first applicant selected as winner in the USA visa lottery will receive the number 1 case number regardless of the region and the second will get the number 2 case number."

link : http://www.dvlottery...ase-numbers.php

Napisano

Dobre pytanie... Chociaż na zagranicznych forach czytałem o przypadkach 89000 to statystyka mówi, że Polacy też się powinni znaleźć z takimi wysokimi numerami. Może te bardzo wysokie numery są zarezerwowane na ewentualne dolosowanie?

Nie jestem:) Może się jakiś specjalista wypowie

"If you see AS in the beginning of the case number it stands for Asia and like wise AF stands for Africa and like wise all the 6 regions will have their own alphabet coding when a person form that region is selected as winner. The first applicant selected as winner in the USA visa lottery will receive the number 1 case number regardless of the region and the second will get the number 2 case number."

link : http://www.dvlottery...ase-numbers.php

Czyli tak jakby bez względu na region.

Napisano

Z wykresu który podesłał Ziggy zakładając dalej taki liniowy trend to będziesz miał albo Lipiec albo sie nie doczekasz jednak...

W 2007 na 23000 sie skonczylo...

A z ciekawosci jaki jest maksymalny dla europy wylosowany numer ktos wie?

po co straszyć, bedzie to będzie :) 2007 rok był dawno temu,spójrzmy na lata ubiegłe

2010-32000

2011-33000

2012-40000

więc tendencja wzrostowa-wszystko będzie dobrze!!! :D pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...