Adrian_86 Napisano 12 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2012 Cześć, Mam do Was pytanie, może Wy się orientujecie. Posiadam wizę turystyczną B2 do USA, w grudniu się wybieram do Nowego Jorku a w między czasie chcę polecieć na Dominikanę i wrócić znowu do Nowego Jorku. Jak wiadomo, lecąc z Europy do USA należy wypełnić deklarację i-94 i przy wylocie ze Stanów zostawić ją celnikowi/ obsłudze przy odprawie, aby odnotowano nasz wyjazd. Moje pytanie jest takie: czy wylatując z NY na Dominikanę będę musiał tę deklarację zostawić, a przylatując z Dominikany znowu ją wypełniać? No i później znowu zostawić, wylatując z NY do Europy? Orientujecie się, jak to jest?
ewat Napisano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2013 Hej, ja mam teraz takie smao pytanie odnoście NY-Panama-Kostaryca-NYC, czy na turystycznej mogę tak podróżować. Post wrzuciłeś/aś rok temu, jaki był więc finał tej sprawy? Pozdrawiam
Rademedes Napisano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2013 Jak wiadomo, lecąc z Europy do USA należy wypełnić deklarację i-94 i przy wylocie ze Stanów zostawić ją celnikowi/ obsłudze przy odprawie, aby odnotowano nasz wyjazd. Orientujecie się, jak to jest? Gdybys doczytal dluzej czy to na stronach ambasady czy na tym forum to bys wiedzial ze I-94 nie wypelnia sie juz od po nad pol roku. Nic nie musisz wypelniac i nic nie musisz oddawac.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.