Qrnelix Napisano 13 Marca 2013 Zgłoś Napisano 13 Marca 2013 Witam Jako że za tydzień planuje zacząć starania się o moją 2 wizę , bo tamta skończyła się w 2010 , otworzyłem sobie paszport, patrzę a tam coś takiego: http://www.picshot.pl/pfiles/307986/WIZA.JPG , to jest jakaś część I-94 i teraz moje pytania: 1. Czy powinnienem to mieć w paszporcie 2. Jeżeli nie to czy przeszkadzać mi to będzie w trakcie dostania 2 wizy, o którą za tydzień będe chciał zacząć sie starać 3.Czy wszyscy tak mają 4. Co z tym zrobić
KaeR Napisano 13 Marca 2013 Zgłoś Napisano 13 Marca 2013 1) Nie 2) Wszystko się może zdażyć. Należy wspomnieć o tym w ambasadzie. As a general rule, non-U.S. citizens who are also non-U.S. permanent residents departing the United States are required to surrender their Form I-94 when leaving the United States, so that their departure can be properly recorded by the CBP Officers (typically to the airline or ship representative, or into a deposit box in the terminal). If the Departure Record portion is not surrendered then it may cause difficulties trying to re-enter the USA, as the systems used to track ingoing and outgoing visitors may show that the holder has overstayed, although this may be rectified 3) Nie 4) Odesłać do Stanów (temat wałkowany tu kilka razy, znajdź na forum), olać i oddać na wjeżdzie, wspomnieć na rozmowie. Teraz to po 2 latach zauważyłeś, ze masz w paszporcie?
Qrnelix Napisano 13 Marca 2013 Autor Zgłoś Napisano 13 Marca 2013 znalazłem moją kartę pokładową i nawet taśmę z bagażu, będe miał jako potwierdzenie... 4. Jeżeli opuścili Państwo terytorium Stanów Zjednoczonych podróżując samolotem lub statkiem należącym do przewoźników komercyjnych odsyłanie formularza I-94 nie jest konieczne, ponieważ istnieje możliwość zweryfikowania i odnotowania wyjazdu z USA. Zalecamy jednak zachowanie wszystkich dokumentów świadczących o opuszczeniu terytorium USA (na przykład karty pokładowej), aby usprawnić wjazd do Stanów Zjednoczonych w przyszłości. teraz znalazłem żeby nie odsyłać kiedy powiedzieć konsulowi o tej kartce , pod koniec rozmowy? co mam robić, mogę teraz się umówić na rozmowę ?
KaeR Napisano 13 Marca 2013 Zgłoś Napisano 13 Marca 2013 Zostaw w paszporcie, jak chcesz, i jak będzie przeglądał to sobie zobaczy. Jak nie zobaczy, to oddaj na wjeździe. To jest częsta sytacja. A tak wogóle to już to tu było. Przeszukaj forum.
Qrnelix Napisano 13 Marca 2013 Autor Zgłoś Napisano 13 Marca 2013 no właśnie nei moge nic na ten temat wyszukać oprócz tego co podałem
KaeR Napisano 13 Marca 2013 Zgłoś Napisano 13 Marca 2013 i wszystko co podałeś było już tu raz podane.
lembryk Napisano 14 Marca 2013 Zgłoś Napisano 14 Marca 2013 Przeczytaj to: http://www.ustraveldocs.com/pl_pl/pl-gen-faq.asp#54
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.