bigwiśnia Napisano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2013 Mam problem bo linie lotnicze w okresie wakacyjnym czyli już teraz nie chcą zabierać zwierząt. Znacie jakieś firmy warte zaufania które transportują zwierzęta z Polski do USA? Chcę zabrać na rok mojego psa wielkości jamknia bo szkoda mi go zostawiać w Polsce. Czekam na jakieś rady bo linie lotnicze rozkładają ręce i twardo trzymają sie zasad.
cali_ Napisano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2013 Spróbuj skontaktować się z KLM. Podobno to dobre linie jeśli chodzi o przewóz zwierząt, z tego co słyszałam i czytałam na ich stronie to mają też doświadczenie w przewożeniu większych zwierząt np koni na zawody międzynarodowe. A większość koni źle znosi takie atrakcje jak podróże. I walcz, żeby pozwolili ci psa zabrać na pokład, jeśli oczywiście spełnia wymagania (czyli z tego co się orientuję, waży mniej niż 8 kg). Na pokładzie mniejszy stres dla zwierzaka niż w luku. http://www.klm.com/corporate/en/about-klm/information-school-talks/animal-transport.html
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.