mariano85 Napisano 18 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 18 Lipca 2013 witam, Zmieniłem miejsce zamieszkania w SF, wszedzie w urzedach jest moj dawny adres (mojej przyjaciółki) i wcale mi to nie przeszkadza ALE. ,wiem że powinienem zgłosic to do DMV po 10 dniach, a juz mieszkam tu 1 mc :/ są jakies tego konekwencje? czy moge zostac na moim starym adresie? tylko zmienic w banku na nowy?
KaeR Napisano 18 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 18 Lipca 2013 Ja w VA zmieniłem po roku. Okazało się, że ominela mnie różna stanowa korespondencja, bo nie miałem już dostępu do dawnego adresu w tym property tax :-). Nie miałem konsekwencji za brak zmiany w ciągu 30 dni, ale polecam zmienić po jakimś czasie.
gal Napisano 18 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 18 Lipca 2013 Mozesz uzywac adres poprzedni pamietaj jednak ze to dla twojego wlasnego dobra i wygody, ze nie powiem o niepotrzebnych konsekwencjach takich jak zaginiecie waznej korespondencji.
mariano85 Napisano 19 Lipca 2013 Autor Zgłoś Napisano 19 Lipca 2013 dzieki za informacje. tzn w tamtym mijescu mieszka moja znajoma ktora zbiera dla mnie wszelkie listy i od czasu do czasu mi je daje jak sie pare uzbiera. A jakies inne konsekwecje tego że nie zmieniłem?, za jakis czas zmienie ale teraz mam ine rzeczy na głowie
Anubis Napisano 19 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2013 Jeżeli znajoma dostarcza Ci pocztę to nie masz problemu. Ja przez wiele lat używałam adresu rodziców dla DMV.
lembryk Napisano 19 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2013 "Stali rezydenci mają obowiązek: ......Powiadomić Departament Bezpieczeństwa Narodowego (DHS), drogą internetową lub listownie o każdorazowej zmianie adresu w ciągu 10 dni od przeprowadzki. Szczegółowe instrukcje znaleźć można na stronie 8." http://www.uscis.gov/files/nativedocuments/M-618_pl.pdf
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.