Lukasz_1983 Napisano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2013 Witam serdecznie, mam pytanie na temat numeru SNN. KIlka lat temu byłem w stanach na programie Work&Travel i posiadałem oczywiście Social Security Number. Teraz myślę o wyjeździe w celach turystycznych i pytanie czy do wjazdu do stanów lub też aby uzyskać samą wizę potrzebuję mieć SNN (który gdzieś zapodziałem), czy też numer ten podczas pobytu turystycznego nie jest wymagany?Kolejne pytanie dotyczy udania się do ambasady w celach uzyskania wizy. Jestem obywatelem polski natomiast od prawie roku mieszkam w Szwajcarii i nie wiem czy mogę ubiegać się o wizę poza granicami Polski?Z góry dziekuję za ewentualną odpowiedź.
Gucio Napisano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2013 SSN nie jest ci potrzebny do wizy turystycznej bo jedziesz tam turystycznie a nie w celach podjecia pracy. Ubiegac o wize mozesz sie wszedzie w EU gdzie masz prawo legalnego pobytu.
kig Napisano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2013 Gucio, a czy we wniosku wizowym nie ma czasem pytania o ssn? Juz troche lat temu to bylo, ale cos mi sie wydaje ze takie pytanie pamietam. Nie dlatego, ze bedzie mu on potrzebny, tylko uscis lubi wiedziec kto po ich ziemi stapa, nawet turystycznie Niech ktos mnie poprawi jesli sie myle. Ps. A w zasadzie wystarczy zajrzec do samego wniosku
Gucio Napisano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2013 Wyglad na to iz sam sobie odpowiedziales na pytanie :-0
Gucio Napisano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2013 Ah .... Ale odpoweidz jak najbardziej trafna.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.