Skocz do zawartości

Pobyt W Polsce Ponad Rok Na Gc

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zastanawia mnie taka sprawa. Zadzwoniłem dzis do Ambasady w Warszawie i powiedziałem, że zagubiłem GC podczas pobytu w Polsce. Pani powiedziała, że nie ma problemu tylko muszę przyjechać z dokumentem I-90 oraz z potwierdzeniem wylotu z USA. Powinien to byc bilet z datą wylotu, bo jak byłem dłuzej niż 12 mies to..... wiadomo co.

I teraz pytanie, skoro maja taki super system co wszystkich notuje kiedy sie wyjeżdżało z USA czemu wymagaja np. biletu z data wylotu. Nie prościej wbić moje dane w komputer i ten ich extra sysyem powinien pokazać kiedy wyjechałem.

Napisano

Juz nie raz pisalem, jak chcesz sprobowac wylotu bez starania sie o status powracajacego rezydenta to lec przed Dublin. Amerykanska odprawa imigracyjna jest na lotnisku przed wylotem, wiec jak ciebie nie wpuszcza to blizej do domu bedziesz mial.

Ale ja bym sie nie stersowal i robil wszystko zgodnie z prawem, bo pozniej nawet jak ci sie uda wleciec do usa, to pewno po 5 latach bedziesz sie staral o obywatelstwo, a tam wyjdzie na jaw ze siedziales 2 lata w polsce i nici z obywatelstwa bedzie. Tak wiec kolo sie zamyka.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...