Amelia Napisano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2005 Hej!Na forum pojawiały sie kiedyś opinie o pirackich płytkach i konsekwencjach przewozenia takowych przez granice do USA.Czy na serio są jakiekolwiek konsekwencje i problemy za przewożenie nieorgimalnych płyt np z MP3?
michalz23 Napisano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2005 Ja nie mialem zadnych problemow z powodu przewozu plyt mp3. co prawda tez sie obawialem i nie bralem nawet pudelek tylko wlozylem je wszystkie do pokrowca na odtwarzacz mp3, ale nikt sie nawet nie przyczepil. Moj kumpel, ktory lecial ze mna, wiozl normalnie plyty w opakowaniach w bagazu podrecznym i tez nikt sie nawet nie zapytal. Mysle ze nie powinno byc z tym problemu.
SantaCruz_CA Napisano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2005 Ja nie mialem zadnych problemow z powodu przewozu plyt mp3. co prawda tez sie obawialem i nie bralem nawet pudelek tylko wlozylem je wszystkie do pokrowca na odtwarzacz mp3, ale nikt sie nawet nie przyczepil. Moj kumpel, ktory lecial ze mna, wiozl normalnie plyty w opakowaniach w bagazu podrecznym i tez nikt sie nawet nie zapytal. Mysle ze nie powinno byc z tym problemu. a byliscie kontrolowani przez celnikow po wyladowaniu w usa?? bo jak nie, to nikt nie mial prawa wam nic powiedziec o tych CD ;-) celnikow tez to specjalnie nie obchodzi. jezeli sa to po prostu "czyste" plyty (tzn takie zwykle CD-R), to nikt sie nie przyczepi - a to dlatego, ze nikt nie bedzie sprawdzal ich zawartosci.... - na nich moze byc wszystko - np twoja praca magisterska.... albo zdjecia z domu, ktore chcesz pokazac ciotce...... albo film z ostatnich wakacji... ;-) oni sie nie bawia w sprawdzanie co jest na plytach, bo nie maja na to czasu... i ochoty.... ;-)
GRZESIEK Napisano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2005 hmm powiem ci jedno ja mialem sytuacje lecac do usa ze wzialem dla siostry sporo plytek z programami sciagnietymi z internetu i to jeszcze z crackami pobawialem sie dopiero w wmomencie jak wzieli mnie na kontrole osobista pozniej sie po prostu spytalem dlaczego tak ze mna postapiono odpowiedz byla krotka za ciezki i za duzy bagaz jak na 3 miesiace pobytu hmmm zdziwilo mnie to ale spox usmialem sie jak i sam celnik powiedzial welcome in usa a co do plytek to pytal sie co jest na nich zreszta wsio bylo podpisane bo wiozlem ich z 30 wiec sadze ze nie powinienes miec problemow z plytkami z mp3
michalz23 Napisano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2005 Nie bylismy kontrolowani...tylko standardowe przeswietlanie bagazu.
Kozak Napisano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2005 zawsze można powiedzieć, że orginały z których zgrałeś mp3 masz w domu
oku Napisano 29 Lipca 2005 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2005 zawsze można powiedzieć, że orginały z których zgrałeś mp3 masz w domu No przecież on ma je w domu, chyba nie myślisz, że ściągał nielegalnie
ptyś Napisano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2005 kiedys postraszylismy kolezanke, ze jej sie przyczepia... ale tak naprawde to chyba musialbys miec karton tych plyt, a kilkanascie w pokrowcu masz przeciez do sluchania na wlasny uzytek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.