Paulina_89 Napisano 28 Października 2013 Zgłoś Napisano 28 Października 2013 Amerykańskie (typowe) jest dużo krótsze. Na którym byłem skończyło się o 9:30. Trochę jedzenia, trochę tańców (zauważyłem, że bardzo niewiele osób potrafi naprawdę tańczyć w tym kobiety), powiedziałbym, że dla Polaka zerowe ilości alkoholu. o, a jaki alkohol? Wino i szampan chyba glownie? Eh, ja tez na parkiecie nie wymiatam...
KaeR Napisano 28 Października 2013 Zgłoś Napisano 28 Października 2013 o, a jaki alkohol? Wino i szampan chyba glownie? Eh, ja tez na parkiecie nie wymiatam... Na jednym piwo i chyba wino było gratis. Reszta płatna. Drugie było pary muzułmańskiej więc cały alkohol był płatny. Jest różnica pomiędzy "nie wymiatam" i "jestem zbudowany z drewna".
Cerise nomade Napisano 29 Października 2013 Zgłoś Napisano 29 Października 2013 co do kwot to 500 byloby raczej w polskim stylu:P potwierdzam ze tu sie raczej malo daje, by dostalismy od $20 do$100, srednio $50, tez nie narzekam ale widac bylo ze standardem jest dawanie raczej kwot w okolicach $100 a nie $500... dodam ze my mielismy impreze domowa wiec wiadomo bylo ze nie wydajemy nie wiadomo ile na tych gosci, a to tez sie bierze pod uwage...ale i tak wydaje mi sie ze jak dacie $500 to bedziecie raczej w gornej granicy...
WszystkozAmeryki_com Napisano 13 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2013 Zgadzam się,że kwota 500$ jest mocno przesadzona i to w zasadzie niezaleznie od regionu. Nie jest w tamtejszej tradycji tak jak w Polsce aby obłowić się na weselu dużą iloscią gotówki. Myślę,że tak 100$ będzie odpowiednie.
Rademedes Napisano 13 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2013 Przyjezdzacie z Polski? Sam fakt, ze to robicie to juz spory uklon w strone panny mlodej. Moim zdaniem $300 powinno byc ok, ale mozna wydac wiecej jesli czulibyscie sie z tym zle :-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.