mariuszz Napisano 10 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 10 Lutego 2014 witam, Otoz konczy mi waznosc zielonej karty i postanowilem sobie ja odnowic online, co chyba bylo bledem bo te pytania sa inne niz w zwyklym formularzu drukowanym, ktory sie wysyla. Ale ze zaplacilem juz 150$ bo taki byl wymog zeby moc wypelnic ten formularz online to nie usmiecha mi sie zrezygnowac z niego i uzupelnic forme papierowa i im taka wyslac. Otoz stanalem na jednym pytaniu... tutaj raczej oczywiste wydaje mi sie ze zaznaczam ze o GC staralem sie w Polsce, jako ze papiery byly skladane w Polsce a tymczasowa GC wbito mi w paszporcie na lotnsku w USA. Takze co do kategorii nie ma watplwosci, gdyz jest to dosc jasno wyjasnione gdzie jej szukac. Ale stanalem na tym pytaniu: http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/197/i6fu.png to tak jakby zalozyli ze musialem miec cos przed GC zeby przekroczyc granice. Sa to rozne kategorie do wyboru skladajace sie z Litery i cyfry jak tutaj: http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/854/ws4p.png Ja u siebie w paszporcie nie mam nc takiego, podobnie kuzyn i brat ktorzy w podobny sposob dostali GC zeby sprawdzic co oni maja wbite. Co z tym fantem mozna zrobic? Gdzie tego szukac?
mpbc Napisano 10 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 10 Lutego 2014 witam, Otoz konczy mi waznosc zielonej karty i postanowilem sobie ja odnowic online, co chyba bylo bledem bo te pytania sa inne niz w zwyklym formularzu drukowanym, ktory sie wysyla. Ale ze zaplacilem juz 150$ bo taki byl wymog zeby moc wypelnic ten formularz online to nie usmiecha mi sie zrezygnowac z niego i uzupelnic forme papierowa i im taka wyslac. Otoz stanalem na jednym pytaniu... tutaj raczej oczywiste wydaje mi sie ze zaznaczam ze o GC staralem sie w Polsce, jako ze papiery byly skladane w Polsce a tymczasowa GC wbito mi w paszporcie na lotnsku w USA. Takze co do kategorii nie ma watplwosci, gdyz jest to dosc jasno wyjasnione gdzie jej szukac. Ale stanalem na tym pytaniu: http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/197/i6fu.png to tak jakby zalozyli ze musialem miec cos przed GC zeby przekroczyc granice. Sa to rozne kategorie do wyboru skladajace sie z Litery i cyfry jak tutaj: http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/854/ws4p.png Ja u siebie w paszporcie nie mam nc takiego, podobnie kuzyn i brat ktorzy w podobny sposob dostali GC zeby sprawdzic co oni maja wbite. Co z tym fantem mozna zrobic? Gdzie tego szukac? A z jakiego powodu dostałeś wizę imigracyjną? Ja np mam kategorię DV1, z loterii.
Gość Napisano 10 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 10 Lutego 2014 Ale ze zaplacilem juz 150$ bo taki byl wymog zeby moc wypelnic ten formularz online A to na pewno tylko $150? Bo na ich stronce podają info, że opłata to $450 http://www.uscis.gov/e-filing-i-90
mariuszz Napisano 11 Lutego 2014 Autor Zgłoś Napisano 11 Lutego 2014 GC otrzymalem bo petycje zlozyla na mnie moja mamuska, ktora juz miala GC, a ona z kolei otrzymala po mamie obywatelce...oplata jest chyba tak jak mowisz 450$, ale 150$ placi sie przed rozpoczeciem wypelniania formy online, pomoze ktos
mpbc Napisano 11 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 11 Lutego 2014 GC otrzymalem bo petycje zlozyla na mnie moja mamuska, ktora juz miala GC, a ona z kolei otrzymala po mamie obywatelce...oplata jest chyba tak jak mowisz 450$, ale 150$ placi sie przed rozpoczeciem wypelniania formy online, pomoze ktos Nie wiemy jaka visa jest w twoim paszporcie, albo przepisz albo daj zdjęcie, zwykle jest to pod nazwą Category lub Visa Type lub Class
mariuszz Napisano 11 Lutego 2014 Autor Zgłoś Napisano 11 Lutego 2014 Nie wiemy jaka visa jest w twoim paszporcie, albo przepisz albo daj zdjęcie, zwykle jest to pod nazwą Category lub Visa Type lub Class Podczas pierwszego przekroczenia granicy wbili mi na lotnisku tylko tymczasowa zielona karte, ktora do momentu otrzymania wlasciwej ja zastepowala, to info z moim nazwiskiem nr zielonej karty i kategoria na ktorej wlatuje czyli F33 nic tam wiecej nie ma ale moge wkleic zdjecie nie ma problemu
mpbc Napisano 12 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2014 Podczas pierwszego przekroczenia granicy wbili mi na lotnisku tylko tymczasowa zielona karte, ktora do momentu otrzymania wlasciwej ja zastepowala, to info z moim nazwiskiem nr zielonej karty i kategoria na ktorej wlatuje czyli F33 nic tam wiecej nie ma ale moge wkleic zdjecie nie ma problemu Zatem F33, wejdź na stronę i przewiń do litry F......
mariuszz Napisano 12 Lutego 2014 Autor Zgłoś Napisano 12 Lutego 2014 F33 jak widac na zdjeciu mam zaznaczone problem jest z drugm pytaniem gdzie sa do wyboru dwuczlonowe symbole skladajace sie z jednej litery i cyfry...
mpbc Napisano 13 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 13 Lutego 2014 F33 jak widac na zdjeciu mam zaznaczone problem jest z drugm pytaniem gdzie sa do wyboru dwuczlonowe symbole skladajace sie z jednej litery i cyfry... Chyba się nie rozumiemy, dla mnie masz wybrać to samo, przewiń listę wyboru niżej i zobaczysz iż nie kończy się na "DA".
mariuszz Napisano 13 Lutego 2014 Autor Zgłoś Napisano 13 Lutego 2014 Chyba się nie rozumiemy, dla mnie masz wybrać to samo, przewiń listę wyboru niżej i zobaczysz iż nie kończy się na "DA". na F jest tylko (F1- Student - Academic) i (F2- Spouse/Child of F1) wiec nie ma mozliwosci wybrac to samo czyli F33...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.