Skocz do zawartości

Płatność Kartą, Bankomaty

iPati

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy ktoś z Was posiada karty płatnicze do kont mBank (Mastercard debit i VISA) i korzystał z nich w USA? Działają bezproblemowo? Oraz kredytówki VISA z Citi?

Jak wygląda sprawa z bankomatami? bez problemu tymi kartami wypłacę gotówkę?

Ile w ogóle gotówki najlepiej wziąć "na start" przy wyjeździe z małym dzieckiem na 1-2 tygodnie? Bo potem to wiadomo, że chcemy płacic albo kartą albo ściągać gotówkę z bankomatu...

Napisano

Czy ktoś z Was posiada karty płatnicze do kont mBank (Mastercard debit i VISA) i korzystał z nich w USA? Działają bezproblemowo? Oraz kredytówki VISA z Citi?

Jak wygląda sprawa z bankomatami? bez problemu tymi kartami wypłacę gotówkę?

Ile w ogóle gotówki najlepiej wziąć "na start" przy wyjeździe z małym dzieckiem na 1-2 tygodnie? Bo potem to wiadomo, że chcemy płacic albo kartą albo ściągać gotówkę z bankomatu...

VISA Elektron mBanku działała w bankomatach (jedynie raz mi nie zadziałała) .... VISA Citibanku żadnych problemów z płaceniem za zakupy choć zdjęcie na karcie powodowało duże zdziwienie ;)

Napisano

Ja miałam problemy z MasterCard z mBanku'u. Bardzo często miałam komunikaty, że bank odmówił autoryzacji transakcji (?), w każdym razie bywała bezużyteczna...

Napisano

Warto jest przed wyjazdem do banku zadzwonić i poinformować ich, że się wyjeżdża i że będzie się używać karty w USA. Zdarza się, że transakcje zza granicy wydają się podejrzane i dlatego są blokowane.

Napisano

Faktycznie warto o tym poinformować bank, jednak nawet bez poinformowania nie powinno być większych problemów, przynajmniej ja się z takimi nie spotkałem

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...