iPati Napisano 11 Marca 2014 Zgłoś Napisano 11 Marca 2014 Czy ktoś z Was posiada karty płatnicze do kont mBank (Mastercard debit i VISA) i korzystał z nich w USA? Działają bezproblemowo? Oraz kredytówki VISA z Citi? Jak wygląda sprawa z bankomatami? bez problemu tymi kartami wypłacę gotówkę? Ile w ogóle gotówki najlepiej wziąć "na start" przy wyjeździe z małym dzieckiem na 1-2 tygodnie? Bo potem to wiadomo, że chcemy płacic albo kartą albo ściągać gotówkę z bankomatu...
mpbc Napisano 12 Marca 2014 Zgłoś Napisano 12 Marca 2014 Czy ktoś z Was posiada karty płatnicze do kont mBank (Mastercard debit i VISA) i korzystał z nich w USA? Działają bezproblemowo? Oraz kredytówki VISA z Citi? Jak wygląda sprawa z bankomatami? bez problemu tymi kartami wypłacę gotówkę? Ile w ogóle gotówki najlepiej wziąć "na start" przy wyjeździe z małym dzieckiem na 1-2 tygodnie? Bo potem to wiadomo, że chcemy płacic albo kartą albo ściągać gotówkę z bankomatu... VISA Elektron mBanku działała w bankomatach (jedynie raz mi nie zadziałała) .... VISA Citibanku żadnych problemów z płaceniem za zakupy choć zdjęcie na karcie powodowało duże zdziwienie
grape Napisano 12 Marca 2014 Zgłoś Napisano 12 Marca 2014 Ja miałam problemy z MasterCard z mBanku'u. Bardzo często miałam komunikaty, że bank odmówił autoryzacji transakcji (?), w każdym razie bywała bezużyteczna...
c4r0 Napisano 12 Marca 2014 Zgłoś Napisano 12 Marca 2014 Warto jest przed wyjazdem do banku zadzwonić i poinformować ich, że się wyjeżdża i że będzie się używać karty w USA. Zdarza się, że transakcje zza granicy wydają się podejrzane i dlatego są blokowane.
Compas Napisano 12 Marca 2014 Zgłoś Napisano 12 Marca 2014 Faktycznie warto o tym poinformować bank, jednak nawet bez poinformowania nie powinno być większych problemów, przynajmniej ja się z takimi nie spotkałem
c4r0 Napisano 12 Marca 2014 Zgłoś Napisano 12 Marca 2014 Do mnie raz bank dzwonił żeby zapytać czy rzeczywiście jestem za granicą bo zauważyli podejrzane transakcje.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.