Golden Napisano 15 Marca 2014 Zgłoś Napisano 15 Marca 2014 Mam takie pytanie, a właściwie sprawę: Wyjeżdzam w te wakacje na program work and travel - bede pracował w dniach od 3 czerwca do 18 września. W związkiu z powyższym, czy ktoś mógłby mi dokładnie wytłumaczyć jak to jest z tym grace period? Jeżeli dobrze rozumiem - jest to okres 30 dni - chciałbym wyjechać do Stanów 20 maja (14 dni od dnia rozpoczęcia pracy) i wrócić 29 września (a zatem 11 dni po zakończeniu) - to daje wykorzystane 25 dni z 30 wchodzących w liczbe grace period - pytanie tylko brzmi, czy można w ten sposób liczyć tzn. przekładać sobie to, co jest do wykorzystania po pracy na okres przed nią? Czy na lotnisku może być problem w związku z tym, że przylatuje aż dwa tygodnia przed rozpoczęciem pracy, czy raczej powinno sie obejść bez przykrych niespodzianek? Niestety, nie mogę uzyskać dokładniej informacji od biura z którym lece, a jest to dla mnie bardzo ważna kwesti, gdyż przymierzam się do zakupy biletów.Będę bardzo, bardzo wdzięczny za odpowiedź.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.