Skocz do zawartości

Data Zakończenia Studiów

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tu mi sie widzi ze wy bardzo mocno chcecie wyjechac do USA i juz nie wrocic. Ale moge sie mylic. Mozecie tez miec problem przy wizie bo jezeli malzenstwo sklada razem zeby wyjechac na dluzszy czas to konsul moze tu miec podejrzenia o "immigrant intend"

Mozecie probowac i aplikowac na wyzsze uczelnie zeby sie doksztalcic i wyjechac na F1 wizie. Po zakonczeniu studiow w USA dostaniecie roczne OPT (bedzie mozna legalnie starac sie o platna prace na rok) a jak wam sie uda to nawet po OPT moze jakas firma zasponsoruje was na H1B wize. tamtad

Napisano

Tu mi sie widzi ze wy bardzo mocno chcecie wyjechac do USA i juz nie wrocic. Ale moge sie mylic. Mozecie tez miec problem przy wizie bo jezeli malzenstwo sklada razem zeby wyjechac na dluzszy czas to konsul moze tu miec podejrzenia o "immigrant intend"

Mozecie probowac i aplikowac na wyzsze uczelnie zeby sie doksztalcic i wyjechac na F1 wizie. Po zakonczeniu studiow w USA dostaniecie roczne OPT (bedzie mozna legalnie starac sie o platna prace na rok) a jak wam sie uda to nawet po OPT moze jakas firma zasponsoruje was na H1B wize. tamtad

Zgadza się, chcemy wyjechać, co z resztą napisałem w pierwszym poście; że nie udało nam się wygrać w loterii :mellow: Dzięki wielkie za wszelkie sugestie. Będziemy próbować!

Napisano

Jesteśmy w trakcie załatwiania wyjazdu. Ja rozpocząłem procedurę na internship, a żona organizuje sobie kurs językowy. Czy myślicie, że w konsulacie mogą być problemy z przyznaniem wizy? Oboje staramy się o wizę nieimigracyjną. Ja byłem wcześniej w Stanach 2 razy. Czy lepiej żebym ja poszedł pierwszy po wizę czy ona?

Napisano

Oni i tak sobie polacza fakty, kiedy jedno z Was pojdzie po wize jako drugie. Tak sie zastanwiam i moze karina pomoze, jesli jedno z Was pojedzie jako malzonek doczepiony do wizy np. F-2 lub J-2 i ewentualnie wtedy zmieniac status. Moze tak bedzie bezpieczniej.

Napisano

Dzięki za odpowiedź. Jeszcze muszę dostudiować te tematy, bo jestem na bierząco w temacie GC, a o tych wizach nie za wiele czytałem. Bardzo proszę o jakieś sugestie, podpowiedzi i opinie, bo są bardzo przydatne

Napisano

Przeszperałem tematy, ale nie znalazłem nic o tym co KaeR pisałeś. Mógłbyś mi podać jakieś linki gdzie mogę poczytać albo wyjaśnić mi co miałeś na myśli z "doczepieniem małżonka"? :)

Napisano

Normalnie. Ty dostajesz wizę j-1 lub f-1, ona jako żona f-2 lub j-2. Oczywiście są ograniczenia pracowe na tych wizach, ale już sobie doczytasz.

Jeśli ona mówi po angielsku, szkoła językowa jest bez sensu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...