boguss10 Napisano 16 Maja 2014 Zgłoś Napisano 16 Maja 2014 Witam, dwa dni temu kupiłem bilety z WAW do NY poprzez stronę Flipo.pl, zapłaciłem, wszystko co trzeba otrzymałem na maila. I teraz mam kilka pytań.. 1. Bo zakupie biletów na flipo.pl, otrzymałem maila z informacja o tym, żeby wprowadzić pełne dane - już po kupnie, wprowdzaiłem dane osobowe, paszportu, itp - zatwierdziłem i wszystko ok, jednak kiedy w okienku niżej wprowadzam dane gdzie będę mieszkał, to te dane nie chcą się zapisać. I moje pytanie, te dane nie chcą się zapisać, bo nie muszą być wcale zapisane, czy ja robię coś źle? Czy w ogóle informacje gdzie będę mieszkał są wymagane/potrzebne dla takiego 'biuro' podrozy? 2. Zapytalem flipo.pl jak jest z rezerwacją miejsc, dostałem odpowiedź, że muszę to zrobić bezpośrednio na stronie przewoźnika. Wszedłem więc na stronę KLM, wybrałem miejsca, zatwierdzilem. I wszystko jest ok, mam swoje miejsca. Dalej okazało się, że mogę też wprowadzić na ich stronie dane kontaktowe, ok wpisałem. W kolejnym kroku widnieje taka informacja: Zaawansowane informacje o pasażerachMamy obowiązek zebrania zaawansowanych informacji o pasażerach od wszystkich pasażerów. Proszę jak najszybciej wprowadzić tutaj swoje zaawansowane informacje. a po kliknieciu dalej, dostaje taka informacje: Informacje o pasażerach przekazywane z wyprzedzeniemW przypadku wyjazdu do niektórych krajów muszą Państwo dostarczyć określone dane osobowe – tzw. Informacje o pasażerach przekazywane z wyprzedzeniemDla Państwa wygody zalecamy wypełnienie formularza dotyczącego Informacji o pasażerach przekazywanych z wyprzedzeniem. Mogą Państwa także podać te informacje swojemu biuru podróży, przy odprawie przez internet lub podczas samodzielnej odprawy przy automacie na lotnisku. Jeśli wylatują Państwo z lotniska, gdzie odprawę można odbyć tylko przy stanowisku odprawy, nasi pracownicy odnotują dane z Państwa paszportu. Tak więc, wprowadzać je na stronie KLM, flipo.pl, czy może poczekać i zrobić to na lotnisku - o ile się będzie dało? Nie mam zielonego pojęcia. 3.W kolejnym kroku taka oto informacja: Zezwolenie ESTAW przypadku podróży do Stanów Zjednoczonych wymagane jest zezwolenie na podróż ESTA co najmniej 48 godzin przed odlotem. Po kliknięciu dalej, przenosi mnie na jakąś amerykańską stronę.. O co kaman, co mam zrobić? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
KaeR Napisano 16 Maja 2014 Zgłoś Napisano 16 Maja 2014 2. Ja to robie na stronie przewoznika. 3. Nie dotyczy Cie to.
boguss10 Napisano 16 Maja 2014 Autor Zgłoś Napisano 16 Maja 2014 Plus jeszcze pytanie, jak zarezerwować miejsca, albo w ogóle sprawdzić jakoś informacje o locie na AlItalia? Szukam szukam i znaleźć niczego takiego nie mogę..
KaeR Napisano 16 Maja 2014 Zgłoś Napisano 16 Maja 2014 Plus jeszcze pytanie, jak zarezerwować miejsca, albo w ogóle sprawdzić jakoś informacje o locie na AlItalia? Szukam szukam i znaleźć niczego takiego nie mogę.. Na stronie alitalii. Sprobuj w check-in. https://mm.alitalia.com/us_en/BOOKING/Apvsearch.aspx
boguss10 Napisano 16 Maja 2014 Autor Zgłoś Napisano 16 Maja 2014 Ok, w takim razie wprowadzę dane na stronie przewoźnika - KLM (w tamtą stronę). Natomiast ta Alitalia mi nie działa, wyskakuję błąd techniczny strony internetowej.. Może sprawdzę później..
boguss10 Napisano 21 Maja 2014 Autor Zgłoś Napisano 21 Maja 2014 Ma ktoś może bilety z Alitalia? Niestety dalej nie mogę zalogować się na moją rezerwację na ich stronie. Zawsze wyskakuje błąd..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.