Skocz do zawartości

Godzina wizyty i Affidavit

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie. W przyszlym tygodniu mam wizyte w Krakowie (zapomnialem napisac, ze to wiza turystyczna, przez zupelny przypadek umiescilem w dziale W&T....) i w zwiazku z tym mam kilka pytan:

- ktos pisal, ze jest to mozliwe, ale wolalbym sie upewnic. Czy mozna przelozyc godzine wizyty w ambasadzie? 10 minut przed terminem wizyty rozpoczynam wazny egzamin pisemny na studiach. Czy jest z tym duzy problem? I jeszcze jedno, jak to wyglada z kolejkami, czy jak za komuny nalezy sie ustawic o 5 rano?

- mam Affidavit of Support, ale dostalem go bez zadnych potwierdzen zarobkow itp, jedynie notarialne wypelniony druk I-134, w ktorym zaznaczone jest ile ta osoba ma $ - savings, insurance, real estate itp. Czy nie potrzebuje tzw. Supporting Evidence, np z banku, od pracodawcy?

- skleroza nie boli, do 2 edycji sztuka.. jeszcze jedno pytanko. Czy we wniosku DS-157 polecacie wpisywac, ze mam juz bilet lotniczy? Wiem, ze nie ma jednoznacznej odpowiedzi, ale jak myslicie - czy zadziala to na moja korzysc czy wrecz przeciwnie?

Z gory dziekuje za pomoc,

Pozdrawiam, susel

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...