boguss10 Napisano 7 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2014 Gdzieś na bookingu widziałem informację na temat rezerwacji hotelu za pomocą nie swojej karty kredytowej, było coś wspomniane, że trzeba mieć jakiś podpis posiadacza do okazaniu w hotelu, że wyraził zgodę, czy coś takiego.. Nie wiem, szukam jakiegoś najlepszego rozwiązania.. Moze w jakims podrzednym motelu na godziny da sie bez karty kredytowej. :> Spytam swoja dziewczyne dzis czy w jej sieci jest w ogole mozliwosc bez karty kredytowej i jakie sa na to szanse w innych w miare normalnych hotelach. Ale ty i tak masz 19 lat wiec czy bedziesz mial karte czy nie to Ci nie pomoc. Byłbym wdzięczny. E tam, mozna nie swoja karta, mi kiedys mama placila za pobyt. Trwalo to 3 godziny i telefony oraz faksowanie zgody i inne takie numery. Jak sie chce to mozna, ale to droga przez meke. Bez karty kredytowej tutaj jak bez reki. Wyjscie opcjonalne - jechac z gotówką i gotówką płacić. Tzn. nie bawić się w rezerwację? Czy wybrać płatność gotówką? Da radę tak bez karty?
KaeR Napisano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2014 Gdzieś na bookingu widziałem informację na temat rezerwacji hotelu za pomocą nie swojej karty kredytowej, było coś wspomniane, że trzeba mieć jakiś podpis posiadacza do okazaniu w hotelu, że wyraził zgodę, czy coś takiego.. Nie wiem, szukam jakiegoś najlepszego rozwiązania.. Rozroznij rezerwacje od incidentals. Mozesz zrobic rezerwacje jedna karta, ktora nie jest Twoja, ale w hotelu trzeba pokazac i tak na wjezdzie, wlasnie na pokrycie ewentualnych szkod. Czesto hotele sa oplacane przez osoby trzecie, np. wyjazdy sluzbowe. Mozesz zaplacic za pobyt czym chcesz... gotowka, debetowa, kredytowa. Swoja i nie swoja.
boguss10 Napisano 7 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2014 Nie dość, że muszę ogarnąć jak to zrobić z tą kartą, to jeszcze muszę znaleźć hotel, w którym nie jest wymagane 21 lat.. To jak na razie, albo zadzwonić/dowiedzieć się czy da radę z debetową, albo w sumie nic.. No chyba, że jak kolega Aiglon napisał, można ogarnąć jakieś zgody..
KaeR Napisano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2014 Gdzieś na bookingu widziałem informację na temat rezerwacji hotelu za pomocą nie swojej karty kredytowej, było coś wspomniane, że trzeba mieć jakiś podpis posiadacza do okazaniu w hotelu, że wyraził zgodę, czy coś takiego.. Nie wiem, szukam jakiegoś najlepszego rozwiązania.. Byłbym wdzięczny. W jej hotelu w VA nalezacym do sieci Hiltona jest 50 dolarow depozytu za noc jak sie nie ma karty kredytowej, ale wysokosc depozytu zalezy od hotelu. Czym lepszy tym depozyt moze byc wyzszy. Odnosnie wieku to w VA (wiem, ze jedziesz na floryde), prawo zabrania check-in ponizej 21. Teraz sobie przypominam, ze jak bylem ostatnio w LA, to blokowali mi $30 za noc na karcie kredytowej. Generalnie obczaj w hotelu w jakim planujesz zostac, jaka maja polityke zanim bedziesz pozwolenia od kogos wyciagal, bo moze byc szkoda czasu.
boguss10 Napisano 7 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2014 W jej hotelu w VA nalezacym do sieci Hiltona jest 50 dolarow depozytu za noc jak sie nie ma karty kredytowej, ale wysokosc depozytu zalezy od hotelu. Czym lepszy tym depozyt moze byc wyzszy. Odnosnie wieku to w VA (wiem, ze jedziesz na floryde), prawo zabrania check-in ponizej 21. Teraz sobie przypominam, ze jak bylem ostatnio w LA, to blokowali mi $30 za noc na karcie kredytowej. Generalnie obczaj w hotelu w jakim planujesz zostac jaka maja polityke. No to nie ma tragedii jeśli tylko depozyt za brak karty.. W takim razie trzeba znaleźć coś bez karty, + check in under 21, a takie coś już chyba widziałem.. Czyli nie ma chyba takiej tragedii. O ile coś znajdę.
Aiglon Napisano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2014 A gdzie chcecie na tą Floryde? Jest sporo hoteli prowadzonych przez Polakow. Przynjamniej nie beda chcieli wytlumaczenia po hiszpansku Jest napewno jakas lista, google nie boli, sama znam takie dwa motele, to nie jest wybitna klasa, ale rozumiem ze sie nie chcecie bawic w jakies waldorf astorie
KaeR Napisano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2014 A gdzie chcecie na tą Floryde? Jest sporo hoteli prowadzonych przez Polakow. Przynjamniej nie beda chcieli wytlumaczenia po hiszpansku Jest napewno jakas lista, google nie boli, sama znam takie dwa motele, to nie jest wybitna klasa, ale rozumiem ze sie nie chcecie bawic w jakies waldorf astorie Orlando to nie Miami. Jesli juz to po Portugalsku trzeba mowic. Jesli przy universal studio, to hoteli do wyboru do koloru.
boguss10 Napisano 8 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2014 Orlando, szukałem czegoś najlepiej obok Universal Park. Dobry pomysł z polskim hotelem, może coś znajdę, nawet z lekkim dojazdem do parków, ale nie będzie problemów..
boguss10 Napisano 11 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2014 Może komuś się przyda. Hotel zarezerwowany w Universal Area, wiele hoteli oferuje check in od 18, dużo też daje 21 tylko na czas spring break. Dodakowo bez problemu płatność gotówką bądź kartą debetową a nie kredytową.. Chyba troche sie zmieniło.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.