slawekhh Napisano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2005 Chcialem sie dowiedziec czy leki w USA sa drogie czy tansze od lekow w polsce??
justiki Napisano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2005 leki sa drozsze, za odpowiednik Polskiego Zoviraxu zaplacilam 18$. Stan California. J.
wicked Napisano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2005 a wiesz moze czy ss not for employy sie do czegos przydaje ?? chce pracowac na turystycznej i wyopzyczyc auto. thx
dżola Napisano 24 Lipca 2005 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2005 Chcialem sie dowiedziec czy leki w USA sa drogie czy tansze od lekow w polsce?? Przede wszystkim połowy leków które u nas dostaniesz bez recepty tam po prostu nie kupisz... więc do ceny leku należy doliczyć koszt wystawienia recepty jeśli masz znajomego lekarza który wystawi recepte bez kasowania za wizytę... niestety w Stanach nie opłaca się chorować a podstawowe leki na ewentualną grypę radzę wziąć z Polski. Poza tym kolejną ważną rzeczą jest ubezpieczenie. Zwykle podstawowe pakiety które są oferowane w naszym kraju pozwalają na pokrycie tylko nieznacznej części ewentualnego leczenia w Stanach (nie wspominając już o ewentualnej wizycie u stomatologa) na niektóre rzeczy można zrobić tzw. doubezpieczenie (np. właśnie na ząbki). Dlatego też należy o siebie dbać żeby nie chorować! :jezor: Pozdrawiam!
moniaa Napisano 24 Lipca 2005 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2005 leki sa bardzo drogie ja za ibuprom zaplacilam ok16zl!!w ogole mialam szyta reke i za szycie zaplacilam 150$( w zwyklej przychodni) nie do pomyslenia!!
SantaCruz_CA Napisano 25 Lipca 2005 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2005 leki sa bardzo drogie ja za ibuprom zaplacilam ok16zl!!w ogole mialam szyta reke i za szycie zaplacilam 150$( w zwyklej przychodni) nie do pomyslenia!! to i tak nieduzo. ale mam nadzieje, ze mialas ubezpieczenie? ;-)
moniaa Napisano 26 Lipca 2005 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2005 tak mialam ubezpieczenie(jestem na WORK and Travel)
Krystian26 Napisano 4 Września 2005 Zgłoś Napisano 4 Września 2005 Przykład: Tramal (lek przeciwbólowy) - Polska (na receptę) 3,70 zł - USA (apteka Polska) - 30$ Różnica jest zasadnicza
me Napisano 6 Września 2005 Zgłoś Napisano 6 Września 2005 ale w ogóle są dostępne polskie leki, albo takie popularne, jak w Polsce? np. Apap, Gripex... etc?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.