bunny Napisano 8 Września 2005 Zgłoś Napisano 8 Września 2005 Apapu to raczej nie ma, chyba ze wlasnie w polskich aptekach. Ale sa ogolnie dostepne amerykanskie odpowiedniki, od bolu glowy jest np. Tylenol Co do Gripexu to nie wiem, ale pewnie tez cos jest.
matek Napisano 18 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2009 czesc chcialem sie dowiedziec czy ktos pracuje jako farmaceuta w aptece w usa? jak to jest z nostryfikacja, praca i takie tam, ja wlasnie skonczylem staz w polsce i mysle o wyjezdzie do usa.
gal Napisano 18 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2009 Farmaceuta to dosc poszukiwany zawod i masz szanse pod warunkiem ze znasz bardzo dobrze jezyk angielski mam na mysli bardzo dobrze. Znam osobe ktora pracowala z polska dziewczyna po farmacji i dziewczyna niby mowila ze zna angielski ale cieniutka byla i odpadla. Jako pomoc farmaceuty (z dyplomem).Tak ze ze slabym angielskim marne szanse.
KB Napisano 18 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2009 Nie wiem jak z nostryfikacja, ale na pewno trzeba zdac egzamin na licencje, zeby moc pracowac jako registered pharmacist. Poszukaj w google pod haslem board of pharmacy, kazdy stan ma osobna strone. Wybierz stan, ktory cie interesuje i powinno cos byc o osobach, ktore skonczyly farmacje za granica. Moj maz pracuje jako RPh, dobra placa, duze zapotrzebowanie.
Asia1984 Napisano 24 Marca 2009 Zgłoś Napisano 24 Marca 2009 hmm.. Ibuprom - opakowanie zawierające 500 sztuk w Rite Aid około 10 USD, maść na przeziębienia - rozgrzewająca, do inhalacji ogromna tubka w Safeway około 5 USD, lek na ból gardła - tym razem ogromna butelka - 7-11 USD i działa po pierwszym użyciu. Ale to są leki bez recepty... gorzej z tymi bardziej skomplikowanymi. To jest to co zapamiętalam...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.