Piotrex17 Napisano 11 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 11 Lutego 2015 Witam, mam pytanie odnośnie pracy w USA w branży budowlanej (dla osób z legalnym pobytem). Czy jest na forum jakaś osoba która studiowała w Polsce Budownictwo i teraz szuka lub szukała pracy w tej branży w USA i mogłaby się podzielić swoim doświadczeniem ? Chciałbym się dowiedzieć jak traktują takie osoby podczas procesu rekrutacyjnego ? Czy wymagana była ewaluacja dyplomu np. przez WES w NY ? Czy jest możliwość dostania sie na internship ? Jakie jest ogólne podejście amerykanów do osób, które studiowały za granicą ? Mam jeszcze kilka pytań ale nie będę się teraz rozpisywał bo możliwe, że nikt takiej wiedzy nie będzie posiadał.
lisekpk Napisano 15 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2015 Hej. Podbijam, z tym, że branża Automotiv, kierunki mechaniczne i Power Engineering. Konstruowanie maszyn i urządzeń w programach graficznych tj. Catia v5 czy NX. Jakie są szanse na znalezienie pracy z tych kierunkach? Mająć już jakieś doświaczenie zawodowe. Pozdrawiam
KaeR Napisano 15 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2015 Hej. Podbijam, z tym, że branża Automotiv, kierunki mechaniczne i Power Engineering. Konstruowanie maszyn i urządzeń w programach graficznych tj. Catia v5 czy NX. Jakie są szanse na znalezienie pracy z tych kierunkach? Mająć już jakieś doświaczenie zawodowe. Pozdrawiam Z branza samochodowa jest jak jest a to nie oznacza, ze nie ma pracy, bo mam znajomych co po studiach znalezli prace w rejonie Detroit. NX jest w cenie, ale trzeba zalozyc, ze czlowiek umie cos ekstra. To wszystko przy zalozeniu, ze masz pozwolenie na pobyt. Bez tego raczej nie beda kogos sciagac, bo dosc duzo sie produkuje ludzi w stanach w tej specjalizacji.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.