garnecik Napisano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2015 Witam, Takie pytanie, jak jako absolwent mogę wyjechać do Usa? Chodzi mi o wyjazd zarobkowo turystyczny bądź głównie zarobkowy. Problemem jest fakt że większość znanych mi programów dotyczy studentów a ja jestem już absolwentem. Myślałem też o Au Pair ale po wgłębieniu się w temat zauważyłem że różnie z tym bywa a biorąc pod uwagę to że jestem facetem to całkiem słabo to wygląda. Work and Travel, Camp America widziałem że tylko dla studentów. Jedynie jakieś praktyki zostają ale tutaj też chyba może być ciężko z racji że ukończyłem AWF na kierunku wychowanie fizyczne, a w tym kierunku z praktykami chyba niezbyt, chyba że dało by się to podciągnąć pod inną dziedzinę np. turystyka i hotelarstwo itp. Od zawsze chciałem wyjechać ale nigdy nie było jak z różnych powodów, teraz najlepiej było by pojechać turystycznie ale niestety nie stać mnie na takie podróże. A z racji że szukam pracy to mógłbym to jakoś połączyć. Chyba najlepszym obecnie rozwiązaniem był by wyjazd na zasadzie wizy H2B ale z tego co widziałem to w ogóle jest bajka coś takiego znaleźć. Co możecie polecić, jaki rodzaj wyjazdu dla kogoś takiego jak ja? Jakie są szanse na jakiś wyjazd zarobkowo turystyczny dla absolwenta?? Aha dodam że magistra obroniłem w lipcu więc nie minęło jeszcze pół roku. Z góry dziękuję za odpowiedz i pozdrawiam. Ps. dodam jeszcze że wysłałem aplikację na zieloną kartę 2017, jakby ktoś chciał mi to polecić
KaeR Napisano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2015 Camp counselor nie jest jedynie dla studentow.
adam2008 Napisano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2015 Z racji tego ze tyle rzeczy juz ci pouciekalo to nie byloby zle zapisac sie jeszcze na jakies studia od pazdziernika i wtedy bys pojechal na W&T 2017.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.