makro Napisano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2004 Cześa! Mam prośbe mo?ecie podaa pytania konsula w czasie rozmowy o wize?
Marek Napisano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2004 Stardardowego zestawu nie ma ale podstawowe zagadnienia to: 1. cel, miejsce i czas wyjazdu do USA 2. czy byles wczesniej w USA (jesli tak to kiedy, gdzie itd.) 3. co robisz w Polsce (studia, praca itp. - gdzie od kiedy, do kiedy itd.) 4. co robia Twoi rodzice/rodzenstwo 5. czy masz rodzine w USA 6. luzne pytania nawiazujace do wczesniejszych odpowiedzi Jesli dobrze czujesz sie w angielskim to od razu przejdz na rozmowe w tym jezyku. Na pewno zapunktujesz bo konsul nie bedzie musial meczyc sie z naszym ojczystym jezykiem Powodzenia,
Evrin Napisano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2004 ja ze standardowych pytan mialam tylko 2 (co bede robic w Stanach,gdize sie ucze) reszta niestandardowe Mojego chlopaka spytala co mysli o zblizajacychsie MEw pilce noznej. Musisz rozumiec, co konsul mów iliczyc sie z pytaniami odnośnie zawodu,ktory bedziesz w Stanach wykonywal, swojej rodziny,zainteresowan itd.Staraj sie odpoiadac na KAZDE pytanie i badz wyluzowany i usmiechniety:D Pozdrawiam Ewa z wizą
w0jn4 Napisano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2004 Ja mialem pytanka: 1. Co robia rodzice 2. Czy mam rodzenstwo i co robia 3. Gdzie ostatnio podrozowalem 4. Gdzie bede pracowal i jako kto 5. Czy mam doswiadczenie w tym zawodzie (pytanie powiazene z pytaniem 4) Chyba to wszystko o co mnie pytali :? Pozdr.
Slaby Napisano 25 Maja 2004 Zgłoś Napisano 25 Maja 2004 Jak sie czuje. Powiedz mi cos o swoich studiach. Czy jestem full tajm student. Co bede robil w juesej. Milego dnia.
adamoz Napisano 25 Maja 2004 Zgłoś Napisano 25 Maja 2004 1.dokąd lece 2.jako kto bede pracowa3 3.kogo s3awnego chce zobaczya w Los Angeles 4.ile lat pozosta3o mi do konca studiów
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.