Globtroter:) Napisano 3 Maja 2004 Zgłoś Napisano 3 Maja 2004 CZesc ja z takim pytaniem. Za dwa dni jade do ambasady po wize turystyczna, niestety nie mam zaproszenia:( jakie sa szanse, ze ja otrzymam? Wszystkie pozostale dokumenty mam tj. wyciagi z bankow, akty wlasnosci itp.
Globtroter:) Napisano 3 Maja 2004 Autor Zgłoś Napisano 3 Maja 2004 i jak myslicie co najlepiej odpowiedziec jesli zapytaja minie o miejsce pobytu, gdzie sie chce zatrzymac, czy mam kogos znajomego?
kimi Napisano 4 Maja 2004 Zgłoś Napisano 4 Maja 2004 ludzie tu mowia,ze zaproszenie nie jest juz wazne,ze nawet wyciagi z kont itp. nie zawsze maja znaczenie... poczytaj wpisy innych. i odezwij sie jak poszlo!!! powodzenia:)
w0jn4 Napisano 6 Maja 2004 Zgłoś Napisano 6 Maja 2004 Jesli chcesz powiedzec, ze jedziesz do znajomych to zaproszenie mogloby byc przydatne. Jak jedziesz np. pozwiedzac to zaproszenie byloby niepotrzebne. Pokombinuj troche z rozmowa i papierkami tak zeby wszystko pasowalo do siebie. Pozdr.
kimi Napisano 7 Maja 2004 Zgłoś Napisano 7 Maja 2004 rozmora? chodzi ci o rozmowe w ,ambasadzie? troszke nie skumalam. jakie papierki radzisz miec?
w0jn4 Napisano 9 Maja 2004 Zgłoś Napisano 9 Maja 2004 Tak, mam na mysli rozmowe z konsulem. Jakie papierki? Trudno powiedziec bo to naprawde roznie bywa z tymi wizami. Jedni maja duzo dokumentow (wyciagi z banku, praca... itp) i nie dostaja a niektorzy nie maja prawie nic i dostaja wize. Postaraj sie zdobyc jakies dokumenty, ktore udowodnia Twoje przywiazanie do Polski. Musisz konsula przekonac, ze wrocisz do kraju. Pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.