Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

CZesc ja z takim pytaniem. Za dwa dni jade do ambasady po wize turystyczna, niestety nie mam zaproszenia:( jakie sa szanse, ze ja otrzymam? Wszystkie pozostale dokumenty mam tj. wyciagi z bankow, akty wlasnosci itp.

Napisano

ludzie tu mowia,ze zaproszenie nie jest juz wazne,ze nawet wyciagi z kont itp. nie zawsze maja znaczenie... poczytaj wpisy innych.

i odezwij sie jak poszlo!!! powodzenia:)

Napisano

Jesli chcesz powiedzec, ze jedziesz do znajomych to zaproszenie mogloby byc przydatne. Jak jedziesz np. pozwiedzac to zaproszenie byloby niepotrzebne. Pokombinuj troche z rozmowa i papierkami tak zeby wszystko pasowalo do siebie.

Pozdr.

Napisano

Tak, mam na mysli rozmowe z konsulem. Jakie papierki? Trudno powiedziec bo to naprawde roznie bywa z tymi wizami. Jedni maja duzo dokumentow (wyciagi z banku, praca... itp) i nie dostaja a niektorzy nie maja prawie nic i dostaja wize.

Postaraj sie zdobyc jakies dokumenty, ktore udowodnia Twoje przywiazanie do Polski. Musisz konsula przekonac, ze wrocisz do kraju.

Pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...