markam777 Napisano 5 Października 2018 Zgłoś Napisano 5 Października 2018 Witam Zwracam się z prośbą o taka informacje . Mianowicie chcę przywieźć do Polski dwa pieski od mojego kolegi . Nie mają one paszportów ani chipów . Szukałem osoby która wraca do Polski i zwróciłbym jej koszt biletu w zamian za ta przysługę ale niestety brak chetnych w związku z czym planuję po nie polecieć sam. Jednak muszą mieć one wyrobione wcześniej paszporty, szczepienie na wściekliznę oraz chip, moj kolega się totalnie na tym nie zna a z tego co się już dowiedziałem w USA nie ma jak w PL że paszport dla zwieszaka wyrabia praktycznie każdy weterynarz . W związku z tym mam pytanie, czy orientujecie sie jak to wygląda w USA, czy znajdę gdzieś listę lecznic które mają takie uprawnienia w danym stanie ? W gre wchodzi Karolina północna oraz południowa . Oraz jaki to jest mniej wiecej koszt, czy można to wykonać " od ręki" czy wiąże się z jakąś wiekszą procedurą ? Będę wdzięczny za pomoc ponieważ dopiero jak mu powiem dokładnie co i gdzie ma zrobić on to wykona , pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.